Kragtwijk Catering wint voorronde duurzaam Award

V.l.n.r: Ger de Jong (jurylid, directeur De Meerlanden), Anne Rose Hartman (A Touch of Rose); Joost Kragtwijk (Kragtwijk Catering); Juryvoorzitter Ans Ursem (Fair Business); Martijn Kragtwijk, Michal van Dantzig (WinWinWerkt), Jurylid Erwin Schols ( Rabobank Amstel en Vecht), Peter van Nijen en Angelique Hulspas (CNE)

Het Amstelveense bedrijf Kragtwijk Catering, ooit gesticht door banketbakker Frans Kragtwijk, heeft de lokale voorronde gewonnen in de strijd om de Regionale Duurzaam MKB Award. Die wordt georganiseerd door de gemeenten  Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn. In Amstelveen deden er overigens maar vier bedrijven aan mee. Kragtwijk is toevallig ook de cateraar van de gemeente. Het bedrijf dingt nu namens Amstelveen mee naar de Award voor de gehele regio Amstelland. De finale is op 10 oktober.

De deelnemende plaatselijke bedrijven presenteerden zich vrijdag gedurende  vijf minuten voor een Amstelveens panel van deskundigen. Daarna stelde de jury vragen. Haar oordeel was gebaseerd op de manier waarop deze bedrijven omgaan met de drie P’s (people, planet, profit) en hoe rendabel zij zijn. Dit is van belang, omdat “als duurzaam ondernemen de toekomst is, het ook bedrijfsmatig rendabel moet zijn”, vindt de organisatie. Kragtwijk voldeed volgens de jury het meest aan de criteria. Het is een familiebedrijf dat veel samenwerkt met andere familiebedrijven, omdat het er in gelooft dat die ondernemingen toekomstgericht zijn en duurzaamheid daar een onderdeel van vormt.

De overige deelnemende bedrijven waren Touch of Rose, een startende onderneming die biologisch en Fairtrade gecertificeerd katoen produceert;  WinWinWerkt, een bedrijf dat werkzoekenden bemiddelt en ondersteunt en daarbij bewust kiest voor de doelgroep 40+ en CNE, een ICT-bedrijf haar ecologische footprint zo klein mogelijk wil houden.

“Verheugend te zien met hoeveel inzet deze bedrijven aan de slag gaan met het thema duurzaamheid”, zegt wethouder Groot van Economische Zaken en van Duurzaamheid (CDA). Dat wordt aangetoond dat duurzaamheid ook rendabel is, kan voor veel andere bedrijven een stimulans zijn, denk hij.

Vanaf 10 september kan het publiek via www.mvoprijs.nl stemmen op Kragtwijk, de Amstelveense afgevaardigde, of een van de vier andere finalisten. Tijdens de finale op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, zal een jury de vijf finalisten beoordelen. En de regionale winnaar bekend maken. De publieksstemming en de beoordeling van de jury tellen beide voor 50 %.

Lees ook:Kragtwijk Catering wint regionaal MKB Duurzaam Award
Lees ook:MKB prijs voor duurzaamheid
Lees ook:Wedstrijd om titel duurzaamste bedrijf
Lees ook:Wedstrijd om prijs voor duurzaam bedrijf
Lees ook:Finale popprijs op 4 mei in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.