ChristenUnie: Voorrang aanbesteding lokaal bedrijf

Bert de Pijper

De ChristenUnie wenst, naar aanleiding van het debat van ondernemers door politici, dat bij aanbestedingen door de ge- meen- te vooral lokale ondernemers een kans krijgen. Volgens de fractie moet in de voorwaarden van aanbestedingen door Amstelveen worden opgenomen dat de biedingen van de ondernemers aan de eisen van duurzaamheid voldoen en ondernemers in hun arbeidsorganisatie kansen bieden voor social return.

“ De lokale economie moet worden versterkt”, vindt fractievoorzitter Bert de Pijper. Een van de middelen daartoe is volgens hem dat de gemeente Amstelveen bij aanbestedingen zoveel mogelijk werk gunt aan plaatselijke ondernemers. Maar die moeten het dan wel duurzaam aanpakken. “Ook moet in de aanbestedingsvoorwaarden staan dat het bedrijf werknemers met beperkingen kansen biedt”, zegt lijsttrekker De Pijper van de ChristenUnie.

In het ondernemersdebat op 20 februari kwam de stelling “Lokaal aanbesteden gaat boven prijs en duurzaamheid” aan de orde. De ChristenUnie is wel voor aanbestedingen bij Amstelveense ondernemers, maar de aanbesteding moet wel duurzaam zijn. “Wij zijn voor citymarketing voor ondernemers, die er toe doet”, zegt De Pijper.

 

 

Lees ook:ChristenUnie: hoofdelijk stemmen over koopzondag
Lees ook:Burgemeester bij ledenvergadering ChristenUnie
Lees ook:MKB prijs voor duurzaamheid
Lees ook:ChristenUnie tegen meer koopzondagen
Lees ook:Bert de Pijper wil nu naar provincie

5 reacties op “ChristenUnie: Voorrang aanbesteding lokaal bedrijf

 1. CeeBee

  Een merkwaardige oproep als je bedenkt dat betrekken van lokale ondernemers al lang en breed in de aanbestedingsnota staat. Kennelijk was dat alle lijsttrekkers tijdens het debat ontgaan.

  Ben overigens wel benieuwd of de gemeente voorbeelden kan aanreiken van het betrekken van lokale ondernemers bij aanbestedingen. Want het staat er wel heel mooi, maar ik heb redenen om te twijfelen of er in de praktijk uitvoering aan wordt gegeven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 😂

   Dan ben je niet de enige. Daarom ook weer niet een gekke vraag.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Dolle

  Zelfs de Amstelveense theologen kunnen onrealistische ideeën hebben, maar ik moet het toegeven: het klinkt mooi….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Het zijn dan wel geen aanbestedingen, maar wat dacht u dan van onlangs gehannes van de gemeente met een bloemenkoopman die al decennia lang een goedlopende kraam heeft. Het werd zelfs in dit geval zo idioot dat een raadslid tegen de bloemenman zei , dat ie beter een winkelruimte kon huren. Alsof het raadslid alles wist van de bloemennering van de man.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Amstelveen first….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.