235 miljoen voor jeugdhulp in regio

IMG_5149 (2)Wethouder Jeroen Brandes van Welzijn en Jeugd (PvdA) blijkt vorige week met collega’s uit zestien ander gemeenten in de regio Amsterdam de contracten met instellingen voor jeugdhulp nieuwe stijl te hebben getekend. Omdat het Rijk allerlei taken bij gemeenten over de schutting gooit, zijn die van 1 januari af ook verantwoordelijk voor jeugdhulp. Volgens Brandes gaat het allemaal efficiënter worden, doordat de hulp nu dichter bij de mensen komt. “We gaan uit van per gezin één plan en één regisseur”.

De regiogemeenten zijn samen de laatste maanden bezig geweest om aanbieders van jeugdhulp te vinden en daar contracten mee te sluiten. Het gaat in totaal om 15.000 kinderen. De hele regio heeft voor 235 miljoen aan jeugdhulp ingekocht bij ongeveer 40 instellingen en 120 vrijgevestigde en groepspraktijken.

Door het grote aantal vrij gevestigde praktijken, kunnen ouders volgens Brandes zelf kiezen waar zij de hulp voor hun kind vandaan halen. “Daarnaast is door het vormen van sociale teams, met bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werkers, jeugdartsen en jeugd-GGZ medewerkers een snellere signalering en doorverwijzing mogelijk naar meer specialistische zorg”, zegt de wethouder.

De gemeenten die samenwerken in de transitie van de jeugdzorg zijn: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder- Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

 

Lees ook:Non-info over informatie avond jeugdzorg
Lees ook:Sociale teams kregen 264 meldingen
Lees ook:Probleemjeugd kiest zelf steun voor hulpplan
Lees ook:B&W: plan voor nieuwe zorgtaken
Lees ook:Fusie organisaties jeugdhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.