Jongerenwerkers praten op straat over pesten

d3_pesten[1]Medewerkers van de gemeentelijke afdeling tiener- en jongerenwerk gaan vrijdag (19 april) op scholen en straat praten met jongeren over pesten en wat daarvan de gevolgen (kunnen) zijn. Het is dan de Nationale Dag tegen het Pesten. Dat pesten is volgens de overheid een veelvoorkomend probleem. ‘Op scholen en sportverenigingen worden mensen dagelijks gepest, maar ook online via sociale media en mobiele telefoons’, zegt de gemeente. Daarom vraagt zij er vrijdag extra aandacht voor.

De sectie Tienerwerk bezoekt een basisschool en praat daar met leerlingen over het onderwerp.  ’s Avonds staat het op de agenda van de kinderdisco in Westwijk. En de hele dag zijn de gemeentelijke jongerenwerkers op straat om met jongeren in gesprek te gaan. Na elk gesprek over pesten krijgen de tieners en jongeren gratis een ‘You are good’ bandje. Een deel van de opbrengst van dat ook in de verkoop gebrachte – en door de gemeente op grote schaal aangekochte – bandje gaat naar de Kindertelefoon en Sensoor.

In Nederland worden zo’n 350.000 kinderen minstens één keer per week gepest.  Organisaties die daartegen strijden, doen tijdens de nationale anti pestdag iets bijzonders om er aandacht voor te vragen.

 

Lees ook:Thema-avond over autisme en pesten
Lees ook:Record aantal deelnemers bij Senders tournooi
Lees ook:Veenboer (PvdA) blij met jeugd- en gezinsbeleid Rouvoet
Lees ook:Raat zet ‘leerplicht docent’ in zonnetje
Lees ook:Actie bij scholen tegen zwerfvuil (boete: 75 euro)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.