Topchef Peter Lute: restaurant in ex-stadsarchief

Peter en Marieke Lute – bekend van De Kruidfabriek, Explore en LUTE® restaurant – openen in oktober een nieuw restaurant in Amsterdam: The ARC by LUTE. Het complete gastronomische concept is onderdeel van het nieuwe vijf-sterren Pestana Hotel aan de Amsteldijk, gevestigd in het voormalige Amsterdamse stadsarchief, dat voor die tijd het raadhuis van Amstelveen was.

“Toen wij voor het eerst een kijkje namen in het pand overkwam ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden op de plek waar we ons eerste restaurant in Ouderkerk aan de Amstel realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte,“ zeggen Peter en Marieke Lute

Lute tekent voor een totale invulling van eten, drinken en gastvrijheid in het nieuwe hotel. The ARC. geeft Peter Lute naar eigen zeggen de kans om met een top team zijn verfijnde maar gewaagde visie midden in de bruisende metropool van Amsterdam te introduceren aan lokale en internationale gasten.

Het nieuwe concept van Lute wordt gerealiseerd in een gloednieuw hotel, maar het pand kent een rijke historie. Het imposante neorenaissance stijl pand is ontworpen door Roelof Kuipers, en is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. In 2014 nam het Portugese hotelconcern Pestana het voormalige Amstelveense raadhuis en Amsterfdamse gemeentearchief over en renoveerde het compleet. The ARC. heeft de beschikking over een eigen tuin met een monumentale boom, waaronder het hele jaar gezeten kan worden. Vanaf oktober voegen de Lutes een nieuwe pagina toe aan de geschiedenis van het gebouw.

De inrichting van het nieuwe concept wordt verzorgd door Studio Linse, die onder andere verantwoordelijk zijn voor brasserie Occo, Rijks Restaurant, de Plantage en Engels.

Iets minder dan een jaar geleden sloeg chef Peter Lute met De Kruidfabriek een gewaagde nieuwe weg in, op dezelfde plek waar 14 jaar lang LUTE restaurant een doorslaand succes was. De blijvende drang en energie waarom Lute en partner Marieke toen een nieuwe weg in wilden slaan, vertaalt zich nu naar de volgende stap: een restaurant in de hoofdstad.

 

 

 

 

 

Lees ook:Weer netwerkavond voor ondernemers van OA
Lees ook:Compleet college B&W bij OA-diner
Lees ook:Hotel op plaats van restaurant Jasmijn
Lees ook:Nieuw cateringpand aan Spinnerij geopend
Lees ook:Hotel in Stadshart

5 reacties op “Topchef Peter Lute: restaurant in ex-stadsarchief

 1. Rotary-vriendje

  Naast top-chefs en top-restaurants met Michelinsterren hebben wij hier in Amstelveen ook top-slagers, top-bakkers en top-supermarkten. De laatste tijd zie je ook steeds meer top-verkopers in top-fietsenwinkels staan. En niet te vergeten de top van de Lintjesdragers wonen ook in Amstelveen. Samen met de top-schouwburg en top-winkelcentrum kom dit pareltje ook bogen op top-ambtenaren en medewerkers. En dat alles gedragen door een paar top-wethouders. Wonen in Amstelveen is gewoon helemaal TOP !!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Volgens mij bestaan er meer top-chefs dan gewone koks…..

    /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  Het moet toch een verschrikkelijk gevoel zijn voor RV om helemaal niet ergens tot een top te behoren.

  Misschien een top vlekje?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   En wat moet het voor jou toch verschrikkelijk zijn zo verzuurd door het leven te gaan. Drankprobleem?

     /   Beantwoorden  / 
 4. 🤡

  Ik kan een ei koken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.