Tijdelijke horecavoorziening tijdens verbouwing Uilenstede

Yourpos_ecash_tapcontrol_biertap[1]Tijdens de verbouwing gaat de verkoop door. Het nu bestaande café Uilenstede blijft open tot juni 2014 en in de zomer komt er een tijdelijke horecavoorziening in het nieuwe gedeelte van het Combinatiegebouw.

GroenLinks-fractievoorzitter Axel had zich in de gemeenteraad al druk gemaakt over het mogelijk verdwijnen van de kroeg der studenten, als gevolg van de ingrijpende renovatie van de campus, maar daar wordt kennelijk een mouw aan gepast. En in het sterk vernieuwde Uilenstede krijgt de horeca een belangrijke rol, op een bijzondere plek, haast wethouder Groot (CDA) zich nu te melden. Er kunnen ‘shop in shops’ komen, zoals een kapper, een kledingruilbeurs, een productpresentatie, een pop-up store voor een nieuw merk. Maar ook een themafeest kan perfect in de horeca worden georganiseerd. Laat de gemeente weten.

Campus Uilenstede ondergaat de komende jaren een metamorfose. Essentieel is het ontwikkelen van een goed plein, kern van de campus. Voorzieningen zoals een studentensupermarkt, fietsenmaker, kapper, cultuur, studentenhuisvester DUWO en plekken voor studentondernemers komen aan dit plein te liggen. De horeca komt op een goed zichtbare plek aan het plein, met mogelijkheden voor een terras, zegt de gemeente.

 

Voor het plein, aan alle kanten bereikbaar door twee doorbraken in het combinatiegebouw, wordt een integraal ontwerp gemaakt dat past binnen de nieuwe buitenruimte van de gehele campus. De horeca, de supermarkt en SubLub, de winkel voor duikbenodigdheden, worden verplaatst.

 

De horeca wordt de huiskamer van de campus en cruciaal voor de levendigheid, zegt de gemeente. De beoogde horecagelegenheid is van ’s morgens tot ’s avonds laat geopend en verkleurt gedurende de dag. ’s Morgens kan men er koffie drinken, ’s middags lunchen en studeren en ’s avonds eten, borrelen en feesten.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “De vernieuwingsplannen voor de campus zijn de afgelopen vier jaar gemaakt in samenwerking met een klankbordgroep van bewoners. Er is goed geluisterd naar hun wensen. Ook is er overleg geweest met de VBU (Vereniging Bewoners Uilenstede). Op deze manier willen we van Uilenstede niet alleen de grootste campus van Europa maken, maar ook de gezelligste.”

 

De tijdelijke voorziening die geopend blijft tot het einde van dit jaar, wordt beheerd door de nieuwe horeca exploitant. Na dit jaar kunnen de studenten dus de nieuwe gebruiken.

 

Lees ook:Aantrekkelijker studentencampus Uilenstede geopend
Lees ook:Wiskundeteam wint jaar gratis kantoor op Uilenstede
Lees ook:Uilenstede wordt ´open´ campus met VU
Lees ook:Jong vertaalbureau wint ‘Golden Unit’ Uilenstede
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden

2 reacties op “Tijdelijke horecavoorziening tijdens verbouwing Uilenstede

  1. Axel Boomgaars

    Het enige wat de beantwoording van mijn vragen heeft opgeleverd is een toezegging voor tijdelijke horeca tijdens de sloop. Dat is op zich mooi, maar dat neemt de zorgen van alle studenten niet weg. Zij zijn niet tegen vernieuwing, maar wel op een manier waarbij van hogerhand bepaald wordt hoe hip en van kleur veranderend het nieuwe gebouw moet zijn.
    Het concept van het eetcafé wat er nu staat werkt voor hen goed, en die honderden likes op facebook voor de actiepagina rondom het behoud van het café laten ook zien dat een groot deel van de Uilenstedenaars zich niet bij de huidige plannen betrokken voelt, dat is jammer.
    Een mooie opsteker is wel dat de nieuwe eigenaar geïnteresseerd is naar de behoeftes van de studenten, ik breng ze graag met elkaar in contact, op die manier kunnen we dan vanaf nu hopelijk samen verder werken aan een mooi resultaat als het nieuwe centrum er staat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Advies: even persoonlijk bellen of mailen met Johan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.