Amstelland als groene long

Foto: amstelveenweb.com

Bron: Amstelveenweb.com

Amstelland vormt de groene long van Amsterdam, waarbij de Amstel de stad verbindt met een wereld van rust, ruimte en natuur. Dit gebied verdient sterke bescherming. Daarom hebben 16 organisaties die actief zijn in Amstelland de handen ineen geslagen en een manifest opgesteld om deze bescherming te waarborgen.

Dit manifest werd donderdagmiddag 7 december 2017 aangeboden aan vertegenwoordigers van provincie, gemeenten, recreatieschap en waterschap in een grote schuur van Boerderij Polderzicht van de familie Korrel aan de Polderweg 24 in Ouderkerk aan de Amstel. Op de foto schrijft Peter Bot (BBA) wethouder Natuur- en milieueducatie, Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid op de kaart van Amstelland zijn handtekening op het grondgebied van Amstelveen.

Lees ook:Jacqueline Cramer opent zondag Amstellanddag
Lees ook:Afgebrande veenschuur herbouwd op speelboerderij
Lees ook:Amstellanddag op 2 juni
Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan
Lees ook:Veenschuur en avontuurlijke speelplek geopend

5 reacties op “Amstelland als groene long

 1. W.A.Bomgaars

  Toen wij het dijklichaam MIDDENWAARD, jaar na jaar, als groene long van onze wijk en Amstelveen bestempelde werden wij volkomen genegeerd (ook door wethouder Bot). Nu ligt de dijk er afgegraven nog steeds in afwachting van kavelverkoop en woningbouw bij als het verdonken land (money, money, money). Persoonlijk ben ik diep teleurgesteld door deze hypocratie.
  Lex Bomgaars (voorzitter)
  Wijkplatform

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Bij mij in de straat gaan flink wat bomen tegen de vlakte ,omdat ze te veel rommel en overlast zouden geven . Hier en daar worden wel nieuwe boompjes aangeplant. Wel komen er wat parkeerplaatsen bij. Achter mijn huis is een grote parkeerplaats , daar stonden ook bomen ,die zijn nu allemaal weggehaald en daarvoor in de plaats is nu allemaal steen.
   Het is jammer dat het idee van “ Amstelveen ,stad in het groen” steeds meer verwaterd.
   Overigens onderschrijf ik het idee van Amstelland wereld van rust , ruimte en natuur volledig. Jammer alleen dat de rust in de Bovenkerkerpolder en nabijgelegen woonwijken Middenhoven en Waardhuizen steeds vaker verstoord wordt door vliegtuigbewegingen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

   Ik denk dat er wat betreft de vervuiling van het ex-dijklichaam, want dat was vroeger een vuilstort, nog wel wat vraagtekens en inmiddels ook wel heel wat uitroeptekens bestaan. We hebben het er vorige week in de vergadering van het wijkplatform Waardhuizen-Middenhoven nog over gehad: de rotzooi die al die jaren in de dijk is terechtgekomen zou wel eens zover de bodem ingezakt kunnen zijn, dat ze er niet eens bij kunnen om de boel te saneren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Voor zover ik weet lag er een vuilstort ten zuidoosten van Tigris. Daar is nu een flat met een verhoogd parkeerterrein met een klein parkje. In het dijklichaam heb ik enkel puin zien liggen wat ter plaatse is vergruisd. Vroeger was er wel een soort takkenopslag van de plantsoenendienst, die nogal eens in de fik werd gestoken. Als kind heb ik daar nog gespeeld.

    Vroeger waren er drie vuilstortplaatsen in Amstelveen. De juist door mij beschreven, tegenover Alleman , en bij de kinderboerderij .

      /   Beantwoorden  / 
 2. jo

  hier PRACHTIGE wlig met bonte specht weggehaald stam doorsnede van meer dan 1.50 was niet ziek ip een paar tegels en WEG grote bonte spechtfamilie dankzij de bomencommisie schande

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.