Jacqueline Cramer opent zondag Amstellanddag

Jacqueline Cramer

Jacqueline Cramer

Terwijl voor kerkgangers dan net hun eredienst begint, opent voormalig minister Jacqueline Cramer zondag (6 juni) om 10.00 uur de vierde Amstellanddag, een initiatief van Beschermers Amstelland. Dat gebeurt op de boerderij van Dick Andriessen in de Bovenkerkerpolder (hoek Nesserlaan/Ringdijk). Het centrale punt van deze Amstellanddag is het Kampje in Ouderkerk, waar alle informatie erover is te krijgen. Fietsen zijn te huur bij boerderij Polderzicht in Ouderkerk aan de Amstel.  Cramer startte als minister het programma Mooi Nederland. In dat kader is Amstelland aangewezen als een van de vier Nederlandse voorbeeldgebieden, waar zal worden aangetoond dat investeren in landschap loont. De ministeries van LNV en VROM hebben daarvoor middelen beschikbaar gesteld.Op bijna veertig locaties staat de stichting Beschermers Amstelland zondag klaar om mensen te informeren. Veel agrarische bedrijven openen hun erf en stallen voor bezoekers, zowel traditionele als bedrijven met melkrobots. Als het even mee zit kan men, net als in voorgaande jaren, getuige zijn van de geboorte van een kalf en van het wel en wee van een steenuilengezin, melden de organisatoren. Ook is een hengstenhouderij of een stoeterij te bezoeken.

Verder is in de Middelpolder een stoomgemaal bezichtigen, in de Bovenkerkerpolder wijn te proeven in de Amsteltuin en met imkers te praten over het houden van bijen. Ook kan men de Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel te bezoeken of wandelend de indrukwekkende ruimte van Polder de Rondehoep ervaren.

Onder auspiciёn van de Stichting Coherente in Ouder-Amstel opent een groot aantal kunstenaars ateliers in Amstelland. Maar wie wil kan ook kiezen voor roeien op de Amstel, met instructeurs van de Amstelgeuzen, of de toren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel te beklimmen.

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets, meldt de organisatie. ‘Maar wie wat verder Amstelland in wil is kan ook het openbaar vervoer of de auto nemen naar het middelpunt van Amstelland,.dus het Kampje in Ouderkerk. Huur van een fiets is vooraf te reserveren via 020-4964080.

Afsluiting van de Amstellanddag vindt plaats in Amstelstroom aan de Kerkstraat in Ouderkerk aan de Amstel (16.30 uur) met de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de fotowedstrijd. Op de website kan iedereen zijn uw stem uitbrengen op de foto die hij het mooist vindt. www.beschermersamstelland.nl

Lees ook:Amstellanddag op 2 juni
Lees ook:Negende Amstellanddag op 7 juni
Lees ook:Elfde Amstellanddag op 11 juni
Lees ook:Tiende Amstellanddag met extra veel attracties
Lees ook:Amstellanddag: Uilenballen uitpluizen op Elsenhoven

23 reacties op “Jacqueline Cramer opent zondag Amstellanddag

  1. Rob Nijkamp

    Werkelijk Hans?!. Als ik het goed heb onthouden was afgelopen jaar de Minister van LNV aanwezig, mevrouw Gerda Verburg. En zij heeft dezelfde passie voor Amstelland als Jacqueline Cramer mbt Mooi Nederland. En een demissionair Minister zo vlak voor de verkiezingen en haar vertrek uitnodigen is ook niet inhoudelijk goed/netjes. En als er keuze’s gemaakt moeten worden hoeft een club niet meteen goddeloos te zijn. De secretaris van Beschermers Amstelland, een heel goed ingevoerde dame is lid van het CDA.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Tsja, er is zelfs een CDA-lid van Provinciale Staten dat erg de weg kwijt is, wellicht hebben we het over dezelfde persoon dan. Oveigens is het lidmaatschap van het CDA geen garantie dat die persoon dan erg christelijk handelt. Dat zul jij zeker kunnen beamen! :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Niet eens dat hij in Christus gelooft.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Dat klopt. Maar de meesten geloven wel in God. Ook al is zelfs dat geen voorwaarde :-)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Je kunt christen democraat zijn zonder christen te wezen blijkbaar. Zoiets als piloot zonder vliegbrevet of geheelonthouder die zich dagelijks klem zuipt. Geloven in God doen overigens ook de duivelen en zij sidderen….zegt de Bijbel.

            /   Beantwoorden  / 
          1. de schoolmeester

            Ja, ik kon me zonder problemen bij de heer Hans inschrijven voor het lidmaatschap van het CDA. Ik kon zelfs een gratis WK toeter krijgen, want hij had toch een vrachtwagen vol.

              /  
  3. Hans van der Liet

    Jou willen we niet bij het CDA, Frank, want jij leeft nog in de tijd van de Koude Oorlog.
    Meneer Bos, u verkeert in de onjuiste veronderstelling dat men generaal moet zijn om het ministerie van defensie te leiden en een rijbewijs moet hebben om een goede minister van Verkeer en Waterstaat te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nee, ik dacht alleen dat een partij die blijkens haar naam een christelijke grondslag heeft, ook christenen op sleutelposities wil. Zoals een moslimpartij daar vrijwel zeker moslims wil hebben. Het gaat niet om vaardigheden – in dat verband was mijn vergelijking met het vliegbrevet voor u mogelijk wat te lastig –
      maar ten diepste om geloofsovertuiging. Naar ik aanneem zal bij de SP geen ultra rechtse, het socialisme verachtende PVV aanhanger worden toegelaten als Kamerlid.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Ik ken moslims die christelijker zijn in hun handelen en denken dan sommige van de meest trouwe katholieke kerkgangers. Dat zult u misschien onbegrijpelijk vinden, maar het gaat er dan ook om mensen te beoordelen op hun daden, niet op hun woorden.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          U hebt een merkwaardige interpretatie van het begrip christen, c.q. christelijk. Volgens u kun je blijkbaar christen zijn zonder Christus te kennen en in Hem te geloven. Er is in de Bijbel geen enkele tekst te vinden die dat ondersteunt. ‘Wie de Zoon heeft, heeft het Leven. Wie de Zoon niet heeft, heeft het Leven niet.’ En: ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij.’ Ook niet door goede werken. Aardige moslims, die ontkennen dat Christus de Zoon van God is (God heeft helemaal geen Zoon, zeggen ze), zijn door hun vriendelijke karakter niet automatisch christenen, die christelijk handelen. Maar u ziet in christelijk handelen en christelijk geloof waarschijnlijk niet anders dan humaan handelen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hans van der Liet

            Men hoeft geen christen te zijn om CDA-er te zijn en men hoeft geen christen te zijn om christelijk te handelen. Het is niet anders, meneer Bos. Daar helpt geen lieve bijbeltekst aan.

              /  
        2. de schoolmeester

          Nu moet ik Hans, weliswaar met tegenzin , toch een puntje geven, Johan. (reactie 14.30)

            /   Beantwoorden  / 
    2. de schoolmeester

      Wie had het ook al weer over Havanna aan de Amstel? Ikke?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Dat vond jij maar wat mooi, dat voormalige linkse stadsbestuur dat nu godzijdank door de VVD een beetje getemperd wordt.

          /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    Nee, linkse gebroken geweertjes liefhebbers op defensie of een
    zalvende paap op verkeer en waterstaat, zijn goede keuzes geweest.
    Allemaal figuren die net zoals jij van alles een heel klein beetje weten.

    En blijf van Frank af.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Daarom ben jij natuurlijk ook minister geworden, Peter: omdat jij het zoveel beter kan. Frank vraagt af en toe om een flinke verbale schrobbering. Die ik hem graag toedien. Of jij dat nu leuk vindt of niet.

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Nou wat dat betreft ben ik tov jou het prototype van een ODD’er om maar in mijn vakgebied te blijven, die zeer resoluut weigert zijn Ritaline te slikken.

          /   Beantwoorden  / 
          1. de schoolmeester

            In hardnekkige gevallen helpt Ritaline niet. In jouw geval zou ik een lobotomie aanraden.

              /  
  5. Rob Nijkamp

    @ Hans, ik denk niet dat wij het over dezelfde dame hebben.
    Jij zit nog teveel met Maaike Nagel in je hoofd, wat ik een prima politicus vind. Duidelijk en eerlijk, zij staat ergens voor en durft keuzes te maken en zich hierover uit te spreken.
    En inderdaad het lidmaatschap CDA is absoluut geen garantie voor christelijk handelen. Daar zijn we het over eens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Jeetje, dus we hebben TWEE dissidenten in het CDA? Pff, tijd voor een zuivering!

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Frank, volgens mij ben jij degene met gedragsstoornissen. Dan helpt het niet om bij degene die de diagnose stelt een lobotomie door te voeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.