‘Groenfeest’ wegens goud in groenstrijd

22014_fullimage_Heem_Park_Landwehr_AmstelveenHoewel volstrekt onwaar, blijft de gemeente beweren vorige week in Hongarije te zijn uitgeroepen tot groenste stad van Europa. In werkelijkheid werd Amstelveen één van de twaalf met goud bekroonde dorpen en steden, in elf deelnemende landen aan de groenwedstrijd “Entente Florale’. Er deden er in totaal 19 mee, wat inhoudt dat de meerderheid goud kreeg. Zeven gemeenten kwamen niet verder dan (voornamelijk) zilver en brons.

Wat niet wegneemt dat de ‘stad in het groen’, zoals Amstelveen zich pleegt te noemen, bij de internationale jury om de smaak viel door haar twee heemparken, de enige in Nederland die de status van Rijksmonument kregen. In verband met de in Hongarije bekend gemaakte uitslag, wordt zondag een soort lokale ‘groendag’ gehouden.

‘Namens het college van B&W en alle groenmedewerkers van de gemeente, de duurzame partners, de Groenraad en groene organisaties willen we u laten zien waarom u trots kunt zijn op onze Gouden Groene Stad’, roept de gemeente op haar website de bewoners toe. Die worden uitgenodigd de gouden uitslag te komen vieren en een aantal locaties te gaan bekijken waarvan de jury onder de indruk was.

Er zijn diverse rondleidingen. Van 13.00 tot 14.00 uur kan men kiezen uit Dr. Jac. P. Thijssepark, ingang naast Prins Bernhardplantsoen nr. 8, of Wijngaard de Amsteltuin, Langs de Akker 5. Van 14.30 tot 15.30 uur uit Broersepark, ingang Molenweg, of Begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273, Amsterdam.

Op het Stadsplein staat zondag 5 oktober de kraam van Amstelveen Groene Stad tijdens een zondagsmarkt. Vanaf 11.00 tot 15.00 uur kan men per gezin een pot violen krijgen. Er zijn er 400. Op=Op. Deze actie doet de gemeente samen met Life & Garden. Daarnaast is er informatie over Amstelveen Groene Stad te krijgen. Plus een zakje Akkerbloesemmengsel, afkomstig uit de eigen zadenbank van de Amstelveense heemparken.

Lees ook:Europees goud voor twee groene Nederlandse gemeenten
Lees ook:Amstelveen groenste stad van Europa
Lees ook:Dertig deelnemers aan fotowedstrijd gemeente
Lees ook:AV helemaal niet groenste van Europa
Lees ook:Amstelveen wil groenste stad Europa worden

Eén reactie op “‘Groenfeest’ wegens goud in groenstrijd

  1. gjzn

    Groen groeit ons boven het hoofd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.