Golfevenement tegen kinderkanker

Kris kras door Amstelveen wordt er op 8 september gegolfd. De fundraisingactie ‘Park Golf Amstelveen’, deze keer ten bate van VONK – VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker – krijgt dan een vervolg. Initiatiefnemer van het evenement is de Stichting Interservice Amstelveen, een samenwerkingsverband van zeven lokale serviceclubs (Rotary, Lions en Kiwanis). Van 13.00 uur af kan iedere Amstelvener op 8 september proberen een hole-in-one op het plein in het Stadshart te slaan. Hoofdprijs is een weekendje op stap met een BMW cabrio. Er staan nog veel meer golf- en overige activiteiten in het Stadshart op stapel. Ook kinderen zijn welkom.

Evenals vorig jaar is er ook weer een loterij, een zogenoemde Ball Drop met speciale balletjes. Bij de verkoop van de balletjes (€ 3,50 per stuk) worden winkeliers betrokken. Veel vrijwilligers zijn op de actiedag in touw om de laatste loten te verkopen. Rond 19.00 uur vindt de spectaculaire Ball Drop uit een veertig meter hoge hoogwerker plaats.

Kinderkanker is de meest dodelijke ziekte bij kinderen. Jaarlijks wordt bij 600 Nederlandse, wereldwijd bij 250 duizend kinderen de diagnose gesteld. Er overlijden er ongeveer 150 per jaar in ons land. De farmaceutische industrie stelt nauwelijks onderzoeksgelden beschikbaar, omdat de ziekte bij kinderen commercieel gezien niet interessant is wegens heyt re;aytief geringe aantal patiëntjes. VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker) spant zich onder leiding van de Amstelveense prof. dr. Gert-Jan Kaspers al jarenlang in om verbetering in deze situatie te krijgen. Uit de vijf aanmeldingen voor het goede doel van 2011 is er unaniem voor gekozen om VONK een helpende hand toe te reiken. Het door Park Golf Amstelveen gesponsorde onderzoek betreft hersenstamtumoren.Voor kinderen die er aan lijden bestaat nog geen enkele kans op genezing. De meeste kinderen overlijden binnen het jaar. Operatie is onmogelijk, de tumor reageert te weinig op bestraling en chemotherapie. Onbekend is zelfs of medicijnen de tumor bereiken! Daar inzicht in te krijgen is het doel van het gesponsorde onderzoek. Er wordt een radioactief geladen deeltje gekoppeld aan een medicijn en toegediend aan de patiënt. Daarna wordt er een PET-scan van de patiënt gemaakt. Hierdoor wordt zichtbaar of het medicijn opgenomen wordt in de tumor.
Met dit onderzoek hoopt men te kunnen bereiken dat in de toekomst:

• Alleen medicijnen worden gebruikt die ook daadwerkelijk aankomen in de tumor.

• De toegepaste medicijnen zo effectief mogelijk zijn, hetgeen ook scheelt met het oog op onnodige bijwerkingen

• De hele kinderoncologie hier baat bij kan hebben.

Lees ook:Park Golf brengt 40 mille op voor onderzoek kinderkanker
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor held Weert-Jan Weerts
Lees ook:Nog vrijwilligers nodig voor benefit Park Golf tournooi
Lees ook:Patiënten artsen Stadshart: gratis parkeren
Lees ook:‘Dienstapotheek’ geopend in ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.