Park Golf brengt 40 mille op voor onderzoek kinderkanker

Het door de zeven serviceclubs – zoals Lions en Rotary – georganiseerde evenement ‘Park Golf Amstelveen’, dwars door Amstelveen, heeft 39 duizend euro opgebracht voor het onderzoek naar kinderkanker door de VU. Burgemeester Jan van Zanen maakte donderdagavond (8 september) de opbrengst bekend, mede het resultaat van een veiling op de slotavond.  De in Amstelveen wonende onderzoeker Gert-Jan Kaspers van het project VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker) was blij met de opbrengst. “Wat een indrukwekkende inzet van zoveel vrijwilligers voor een prachtig evenement met een fantastische opbrengst voor dit goede doel,” zei hij. De opbrengst was  meer dan hij had durven hopen. “Bijna € 40.000, een groot bedrag dat het mogelijk maakt de geplande studie uit te voeren.” Het onderzoek is bedoeld om uit te vinden of de gebruikte medicijnen wel de hersenstamtumor bij kinderen bereiken.

Ball Drop

De holes voor de golfwedstrijd waren over diverse locaties verspreid. Van de Stadstuinen tot het Broersepark en van het Amsterdamse Bos tot de Poel. Het transport tussen de diverse holes bestond onder meer uit een historische tram, een dubbeldekker en een boottochtje over de Poel. Na het startsignaal door wethouder John Levie gingen ruim honderd golfers op weg. 

Er waren ook golfactiviteiten op het Stadshart. Ondanks het herfstachtige weer was er toch voldoende belangstelling. Het lukte vier deelnemers een bal in een open raam van een gesloten (!) BMW cabrio te krijgen. De winnaar krijgt deze cabrio een lang weekend mee!Bij de zogenoemde Ball Drop belandden aan het einde van de dag 2.500 ballen uit een hoogwerker binnen de afrastering op het Stadsplein. Winnares – haar bal lag niet in, maar wel vlakbij de hole – mag vier dagen naar Istanbul (vliegreis voor 2 personen). Meer dan 100 bedrijven steunen inmiddels de actie, die volgend jaar voor de vierde keer een goed doel wordt gehouden, en er is eenzelfde aantal vrijwilligers. Suggesties voor een bestemming van de opbrengst van de volgende actie kunnen tot 30 september worden gedaan via [email protected]. De organisatoren zien het liefst een doel met een link naar Amstelveen.

Lees ook:Park Golf actie: 25 mille voor uitkijkpost Urbanuskerk
Lees ook:Nog vrijwilligers nodig voor benefit Park Golf tournooi
Lees ook:Golfevenement tegen kinderkanker
Lees ook:Hele stad in teken van golf voor Zontax
Lees ook:SP voert actie tegen dure villa’s aan Poeloever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.