Spanning tussen Bijbel en wetenschap in Montpensier

kruiskerk-voorkantToenemende spanning tussen geloof en natuurwetenschap in de 18de en 19de eeuw is het onderwerp van gesprek in Café Montpensier op vrijdag 10 juni (20.00 uur). Montpensier wordt gehouden in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a.

Drs. Lodewijk Palm spreekt er over de toenemende spanning tussen het biblicistisch geloof (de Bijbel letterlijk nemen) en de zich ontplooiende natuurwetenschappen vanaf ongeveer de 18e eeuw. In de lezing wordt betoogd dat het toenemende historische karakter van de natuurwetenschap, met als speerpunt de ouderdom van de aarde, gezorgd heeft voor een verwijdering tussen het christelijk geloof en de moderne natuurwetenschap.

De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Drs. Lodewijk Palm was als Universitair Docent verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen der Natuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht.

 

Lees ook:Café Montpensier in Kruiskerk weer van start
Lees ook:Meeting over godsdienst en geweld in Kruiskerk
Lees ook:Gesprekken Boeddha en Christus in Kruiskerk
Lees ook:Bloot of bedekt in Kruiskerk
Lees ook:Prof. Zangenberg over leven in Galilea tijdens Jezus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.