Prof. Zangenberg over leven in Galilea tijdens Jezus

OpgravingenOver het dagelijkse leven in Galilea ten tijde van de Here Jezus komt prof. dr. Jürgen Zangenberg vrijdag 11 december (20.00 uur) vertelen in Café Montpensier. Dat wordt gehouden in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a.

Wat weten we over Kapernaum en Magdala? Hoe woonden de mensen toen, wat weten we over steden en dorpen en het alledaagse leven? Waren er ook Romeinen in Galilea? Dergelijke vragen komen aan de orde. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Zangenberg is hoogleraar voor de Geschiedenis en Cultuur van het Antieke Jodendom en het vroege Christendom in Leiden.

Hij houdt zich vooral bezig met de relatie tussen de materiële cultuur en (religieuze) teksten zoals het Nieuwe Testament. Vanuit dit perspectief heeft hij bij voorbeeld naar de evangeliën van Mattheus en Johannes gekeken en over de Samaritanen, synagoges en Qumran gepubliceerd. Daarnaast is hij ook actief bezig met een internationaal opgravingsproject aan het Meer van Galilea (www.kinneret-excavations.org). Zangenberg is een goed spreker en biedt ongetwijfeld verrassende inzichten bieden.

 

 

Lees ook:Lezingen over Dode Zeerollen in Kruiskerk
Lees ook:Cursus religieuze kunst in Kruiskerk
Lees ook:Hindoeïstiche kerstboom?
Lees ook:Cursus religieuze kunst in Kruiskerk
Lees ook:‘Overeenkomsten’ drie religies in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.