Cursus religieuze kunst in Kruiskerk

Dr. De Kruijf

In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A start woensdag 8 oktober (9.30 – 11.30 uur) een cursus over religieuze kunst. Die wordt gegeven door dr. Anique de Kruijf, conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht en is onderdeel van een tweeluik. De tweede lesochtend vindt plaats op 22 oktober. Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als men het religieuze verhaal of het tijdsbeeld erachter doorgrondt, is de redenering.

De Kruijf vertelt op de twee ochtenden iets over kunst en het Oude Testament. Over de Schepping, Noach, de torenbouw van Babel en het leven van Mozes.

Aanmelden bij Ria Keijzer, 06 – 50 22 82 50, [email protected] Maximaal 35 deelnemers. Kosten: € 10 voor het tweeluik. In januari start een cursus van drie avonden over Italiaanse kunst. Meer informatie www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De cursus die nu start is bedoeld voor mensen die bij het zien van opmerkelijke, wonderlijke, onbegrijpelijke, intrigerende of beroemde schilderingen (in bijvoorbeeld een kerk of op een gevel) daar meer over zouden willen weten. ‘Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als men het religieuze verhaal of het tijdsbeeld erachter doorgrondt’, zegt kunsthistorica De Kruijf.

 

 

Lees ook:Cursus religieuze kunst
Lees ook:Cursus religieuze kunst in Kruiskerk
Lees ook:Bespreking kunst Rijksmuseum in Kruiskerk
Lees ook:Geloofscursus ‘Zeven sloten’ in Kruiskerk
Lees ook:Lutherjaar in Kruis- en Brandsmakerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.