Rabbijn en dominee samen in Kruiskerk

kruiskerk-voorkantDe liberale rabbijn Awraham Soetendor en dominee Sieb Lanser zijn zondag 3 mei (10.00 uur) samen te horen in een kerkdienst in Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere zondagse viering in een christelijke kerk is vrij uniek in Nederland, constateert de Protestants Gemeente (PKN). Overigens is Soetendorp doorgaans bereid aan tal van interreligieuze evenementen en publicaties – zoals het tijdschrift ‘Geloven in Nederland’ – deel te nemen.

Voor zijn aanwezigheid in de jaarlijkse gezamenlijke viering aan de vooravond van de gedenkwaardige data 4 en 5 mei is volgens de kerk bewust gekozen. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Dat Rabbijn Soetendorp samen met een dominee voorgaat in een zondagse viering in de Kruiskerk is inmiddels traditie. Die ontstond al in de Bankraskerk in 1984 en werd na de sluiting daarvan in 2010 overgenomen door de Kruiskerk. Rabbijn Soetendorp hoort bij de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede en probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen, laat de kerk weten. ‘Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien dat het ook anders kan’.

Lees ook:Joods-christelijke dienst in Kruiskerk
Lees ook:Laatste bijeenkomst ‘Kerk en Synagoge’
Lees ook:Kinderkerstfeesten in Kruiskerk en Paaskerk
Lees ook:‘Waar komt de Koning vandaan?’ Thema in Kruiskerk
Lees ook:Kunstwerk kinderen aan toren Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.