Laatste bijeenkomst ‘Kerk en Synagoge’

 

Awraham Soetendorp

Awraham Soetendorp

In de Pelgrimskerk in Buitenveldert (Van Boshuizenstraat 560) wordt donderdag 10 april om 20.00 uur de laatste samenkomst gehouden die is georganiseerd door de werkgroep van ‘Kerk en synagoge’.

De werkgroep heeft 47 jaar bestaan. In de bijeenkomsten verschenen vooral Joodse sprekers, die aan christelijke bezoekers veel over hu geloof vertelden. Op 10 april is de spreker de liberaal Joodse rabbijn Abraham Soetendorp. Zijn vader Rabbijn J. Soetendorp was bij de eerste bijeenkomsten in 1967 aanwezig.

Ter gelegenheid van de oorlog in 1967, waarbij Israël door zijn Arabische buren werd aangevallen, opende ds. Van Coevorden zijn kerk om een platform te geven aan ongeruste Joden en Christenen. Uit die ontmoeting groeide een Joods- Christelijke gespreksgroep, die uitgroeide tot de Werkgroep ‘Kerk en Synagoge’ van de Raad van Kerken Amstelveen / Buitenveldert. Er zijn jaren van overvloed geweest met grote aantallen deelnemers. Maar de laatste jaren daalde het aantal snel. Het bestuur heeft daarom besloten met de bijeenkomsten te stoppen.

 

Lees ook:Joods-christelijke dienst in Kruiskerk
Lees ook:Rabbijn en dominee samen in Kruiskerk
Lees ook:‘Burenmiddag’ in nieuwe Bankras synagoge
Lees ook:Lezing over Hebreeuws, ‘Taal van Tenach’
Lees ook:JIP Amstelland: Ontmoeting joden en moslims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.