Lezing over Hebreeuws, ‘Taal van Tenach’

hebrew-lessons[1]‘Hebreeuws, taal van de Tenach’ is de titel van een lezing door Kees Schakel op woensdag 12 februari (20.00 uur) in de Pelgrimskerk aan de Van Boshuizenstraat 560 in Buitenveldert. De avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Kerk en Synagoge van de Protestantse Kerk (PKN) Amstelveen Buitenveldert.

Schakel, redacteur van Kerk & Israël Onderweg en secretaris van het 4 mei comité Amsterdam-Oost, toont de geheimen van deze ‘Heilige Taal’, zeggen de organisatoren. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de onkosten.

Kees Schakel (Giessendam, 1947) studeerde theologie aan de VU en aan de UVA. Als leraar godsdienst en als gemeentepredikant heeft hij zich vele jaren beziggehouden met de studie van het Jodendom. Hij leidde enige tijd de woensdagavondkring ‘Meelezen met de synagoge’ in het Gasthuis te Amsterdam. Momenteel is hij betrokken bij leerhuizen in de Pauluskerk te Rotterdam en de Dominicuskerk te Amsterdam, waarin de Bijbel volgens de joodse traditie wordt geopend. Ook geeft hij cursussen Hebreeuws in Amsterdam, Capelle aan den IJssel en Hoofddorp en is hij docent Jodendom voor de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden te Amsterdam.

 

Lees ook:Laatste bijeenkomst ‘Kerk en Synagoge’
Lees ook:Kerkdiensten aanstaande zondag
Lees ook:Kerkdiensten op en rond zondag 14 juli 2013
Lees ook:Kerkdiensten
Lees ook:Kerkdiensten met Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.