Kinderkerstfeesten in Kruiskerk en Paaskerk

KruiskerkIn zowel de Kruiskerk als de Paaskerk wordt dinsdag 24 december (kerstavond) een kinderkerstfeest gevierd. In de Kruiskerk, Van de Veerelaan 30a, begint het om 19.00 uur. In de Paaskerk kunnen de kinderen van 18.30 uur af terecht voor een korte viering.

In de Kruiskerk gaat het over hotel ‘De Herberg’ waar keer op keer wordt aangebeld. De herbergier wil slapen en is er daarom niet blij mee. Maar hij wordt wel steeds nieuwsgieriger naar wat er aan de hand is. Hij gaat toch maar een kijkje nemen… Er worden verder  kerstliedjes gezongen en jongeren maken muziek. Na afloop is er voor alle kinderen een verrassing.

 Lichtjes

Op het plein bij de Paaskerk staat een springlevende kerststal. Iedereen krijgt een lichtje en in een optocht gaan de kinderen de kerk binnen.  In de kerk is er korte viering rond het kerstverhaal dat de kinderen uit de kerststal uitbeelden.

Verder worden kerstliedjes gezongen en is er voor iedereen die dat wil een muziekinstrument. De viering begint om ongeveer 19.00 uur als iedereen een plekje in de kerk heeft gevonden. Beide feesten zijn bedoeld voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en iedereen die mee wil vieren, laat de Protestantse Gemeente weten. Die organiseert de feesten.

 

 

Lees ook:‘Waar komt de Koning vandaan?’ Thema in Kruiskerk
Lees ook:Creatieve viering voor kinderen in Kruiskerk
Lees ook:Taizé in de Paaskerk
Lees ook:‘Manteldienst’ in de Kruiskerk
Lees ook:Rabbijn en dominee samen in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.