Vragen over duur ‘papier’ uitbreiding WC Westwijk

Catharina De Leur (D66)

Terwijl er volgens wethouder Herbert Raat al een half miljoen euro is uitgegeven aan adviseurs en papieren voorbereiding, liggen er nog steeds geen plannen voor de uitbreiding van winkelcentrum Westwijk op tafel. De fracties van D66 en VVD hebben daarover aan B&W vragen gesteld. Begin vorig jaar al meldde het college aan de gemeenteraad dat er na zware onderhandelingen over de financiën overeenstemming over de verbouwing was bereikt. Maar de raad wacht nog steeds op plannen en de uitvoering daarvan, constateren Catharina de Leur (D66) en Inza Gast (VVD). Zij willen nu duidelijkheid voor gemeenteraad en bewoners. Zij vragen B&W waarom de plannen (en uitvoering ervan) zo lang op zich laten wachten en wanneer die tegemoet kunnen worden gezien.Verder vragen zij in hoeverre met de bestaande economische omstandigheden, de functie van het Westwijkplein voor de buurt, het aantalwijkbewoners en het inmiddels ontstane winkelaanbod in de omgeving rekening wordt gehouden. De gewijzigde omstandigheden zouden kunnen leiden tot beperktere plannen dan waaraan eerder werd  gedacht, beseffen de raadsleden. Zij vragen B&W dan ook of die bereid zijn tot aanpassing. Ook willen zij van wethouder Raat nog even de bevestiging dat er inderdaad al een half miljoen aan papier en adviseurs werd uitgegeven en weten wat de oorzaak van dat nogal hoge bedrag is.

 

Lees ook:Zes miljoen voor huishoudelijke hulp
Lees ook:Personeel gemeente kost jaarlijks € 50 miljoen
Lees ook:Proces om geld IJsland kostte AV vier ton
Lees ook:Van der Togt moet geld voor verbouwing eindelijk gebruiken
Lees ook:Huisvesting Piet Heinschool wordt beter

6 reacties op “Vragen over duur ‘papier’ uitbreiding WC Westwijk

  1. Jan Demming

    En dat is het begin nog maar: één miljoen euro voor iets wat alleen nog maar op de tekentafel is gemaakt. Zeker weer een extern bureau ingehuurd? Maakt niet uit hoor, de gemeenschap betaalt wel weer. Ga zo door, gemeente!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Herbert Raat

    Geachte heer Demming, Beste Jan,
    We gaan dus niet zo door en daarom zeggen mijn collega Jan Willem Groot: stop. De situatie nu is: of we komen er op korte termijn uit met de eigenaar Delta Lloyd of niet. En wat die externe adviseurs betreft: als ambtenaar ergerde ik me hier al mateloos aan. Soms kan het nuttig zijn maar dan met een duidelijk budget en datum dat het afgelopen is. Niet voor niks is dit college gestopt met Boer en Croon voor de A9 en doen we dat project nu met onze eigen mensen (zie link hieronder).
    Hartelijke Groet, Herbert Raat

    http://amstelveen.blog.nl/a9/2011/02/25/externe-bureaus-stappen-na-miljoenendans-uit-a9-project

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Geachte heer Raat, Beste Herbert

    Allemaal tot je dienst, Herbert, maar het huidige college zit er dacht ik sinds halverwege 2010. Pas een klein jaar later, in maart 2011, kwam het plan om het winkelcentrum uit de breiden. Dat betekent volgens mij dat de kosten van één miljoen euro zijn ontstaan in de periode waarin dit college functioneert. Zo niet, dan hoor ik dat graag!
    Groet van Jan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Herbert Raat

    Dag Jan,
    Nee dat klopt niet. De gemeente is er nu al 4 á 5 jaar mee bezig, misschien langer. Vorig jaar leek het dat er een deal was maar dat bleek tegen te vallen. Het is ook niet zozeer de schuld van iemand of van welk college dan ook, de wereld is natuurlijk in rap tempo aan het veranderen. In al te megalomane plannen geloof ik niet.
    Het zou mooi zijn als er een tweede supermarkt bijkomt en dat de eigenaar investeert in de bestaande zaken. Maar niet ten koste van alles zoals de balletlessen voor de kleintjes, de bieb voor de kinderen en scholen en de kleine speciaalzaken. Verder zou ik het plein willen opknappen. Als wethouder van financiën vind ik, met collega Jan Willem Groot, dat het nu tijd is om de balans op te maken. Een half miljoen euro is er nu al uitgegeven en het is tijd om eruit te komen of niet.
    Goede pasen nog en groet,
    Herbert Raat

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    Bedankt voor je reactie, Herbert. Jij ook alsnog een goede 2e paasdag toegewenst.

    Warme groet,
    Jan.

      /   Beantwoorden  / 
  6. gerben

    Pesach & Pasen: geluk voor Jan & Herbert!
    Zing een nieuw lied!

    De vragen van de sterke raadsvrouwen staan uit..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.