Lezing en liedjes Auke Hulst over zijn muzikale helden

Auke Hulst. Foto: Andreas Terlaak + boekomslag

Auke Hulst. Foto: Andreas Terlaak + boekomslag

Auke Hulst reed in 2016 van de Amerikaanse oost- naar de westkust, op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden. Dit resulteerde in ‘Motel Songs’, een boek en een cd vol liedjes, die hij opnam tijdens zijn reis in motel- en hotelkamers. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein komt hij woensdag 17 januari (19.30 uur) vertellen over zijn reis en live zal hij liedjes spelen van de cd.

Na een verbroken relatie ging Auke Hulst destijds met een auto vol opname apparatuur op reis door Amerika. Zijn doel was teksten en liedjes te gaan schrijven en plekken te bezoeken die belangrijk waren in het leven van zijn muzikale en literaire helden.

Aan de hand van anekdotes over het leven van mensen als Hemingway, Buckley, Cobain, Prince en Fitzgerald vertelt Auke Huls in ‘Motel Songs’ over zijn eigen gemankeerde, vaderloze jeugd. Zijn jong overleden vader is in het boek een belangrijk thema. Wie was die man? En leek de vader op de zoon.

Auke Hulst werd bekend met de autobiografische roman Kinderen van het Ruige land (2012), in DWDD als boek van de maand verkozen en onder meer genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Ook zijn latere romans Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en Ik herinner mij Titus Broederland (2016) ontvingen goede kritieken en prijzen.

Kosten: €7,50 (leden) en €15 (niet-leden)

Deze lezing is geprogrammeerd in het kader van de Maand van de Spiritualiteit (12 januari tot en met 11 februari) met als thema ‘opnieuw beginnen’.

 

Lees ook:Jan Akkerman in P60
Lees ook:Muziekvoorstellingen in Amstelveens Poppentheater
Lees ook:Daan Heerma van Voss bij Blankevoort
Lees ook:Kat in ’t Bakkie in Poppentheater
Lees ook:La douce France in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.