Daan Heerma van Voss bij Blankevoort

BlankevoortPCIn de reeks lezingen bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg spreekt dinsdag 26 april (20.00 uur) Daan Heerma van Voss. Hij is te gast naar aanleiding van zijn boeken ’Een verlate reis’, een indringend verslag van zijn reis naar Auschwitz, en ‘De laatste oorlog’.

Daan Heerma van Voss is ook de auteur van de romans Een zondagsman (nominatie Anton Wachterprijs 2012) , Zonder tijd te verliezen, Het land 32 en De Vergeting. Hij schrijft voor Vrij Nederland, Das Magazin en De Groene Amsterdammer. Voor de interviewreeks Het Decennium ontving hij in 2012 samen met Daniël van der Meer de journalistieke prijs De Tegel. Tijdens de opnamen van de Nova College Tour noemde A.F.Th. van der Heijden Heerma van Voss een van de grootste literaire talenten van het land.

Hoe weet je wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? Die vraag houdt de hoofdpersoon van De laatste oorlog, voormalig schrijver Abel Kaplan, al zijn leven lang bezig. Pendelend tussen de twee liefdes van zijn leven stuit Kaplan tijdens een nachtelijke dwaaltocht op een verlaten schoolgebouw. Hij hoort hulpkreten, maar durft niet in te grijpen. Wanneer vervolgens een gepeste jongen bescherming bij hem zoekt en Kaplans vriendin Judith hem het oorlogsdagboek van haar vader overhandigt, dringt het tot hem door: de geschiedenis is springlevend, en het is hoog tijd om zijn plek erin op te eisen. In De laatste oorlog gaat Kaplan de confrontatie aan met vragen die relevanter zijn dan ooit.

De deuren van de ‘zaal’ zijn al om 19.30 uur open. Na afloop van de lezing is er gelegenheid zijn om in gesprek te gaan met de schrijver en zal hij zijn boek signeren.  In verband met het beperkte aantal stoelen wordt belangstellenden aangeraden zich zo spoedig mogelijk aan te melden via [email protected]. Bellen kan ook: 020-6455694.

 

 

Lees ook:Daan Heerma van Voss bij Blankevoort
Lees ook:Film in Kruiskerk over ‘laatste trein’ naar Auschwitz
Lees ook:‘Moedige’ Daan in poppentheater
Lees ook:Bieb pakt uit in Boekenweek
Lees ook:Makers boek Amsterdam in oorlog bij Blankevoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.