Leren zingen als middeleeuwer in de bieb

Cécile de Morrée op het DRONGO talenfestival 2017 in Utrecht ,

Cécile de Morrée op het DRONGO talenfestival 2017 in Utrecht ,

Op de laatste dag van het jaar (31 december) kan men van 11.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek aan het Stadsplein leren zingen als een middeleeuwer. Cécile de Morrée geeft dan les in het zingen van het middeleeuwse liefdeslied. Zij is literatuurwetenschapper en studeerde Nederlands en Medieval Studies in Utrecht.

Haar proefschrift ‘Voor de tijd van het jaar’, over volkstalige devote liedverzamelingen, wordt als boek uitgegeven. In haar onderzoek richtte zij zich op het zoeken naar methoden die recht doen aan het functioneren van liederen als geluiden in een orale cultuur.

De Morrée legt in de spoedcursus uit hoe men de tekst zingt op de melodie van een voor iedereen bekend wijsje. En de deelnemers gaan zelf coupletten analyseren op uitspraak en ritme. Na afloop kunnen deelnemers allemaal zingen als een middeleeuwer, belooft de bieb.

In de middeleeuwen werd vaak en veel gezongen. Op straat, tijdens het werk, in de kerk, in de kroeg en onderweg zongen mensen van alle leeftijden, samen of alleen. Sommige van die liederen spreken ook vandaag nog tot de verbeelding, zoals amoureuze liefdesliederen. De prijs van de cursus is voor leden € 3,40, niet-leden betalen het dubbele.

Kosten: Lid €3,50 | Niet-lid €7

 

Lees ook:Kerst Sing-In in de Paaskerk
Lees ook:Byzantijnse Passie en Pasen in Urbanuskerk
Lees ook:Pauluskoor met voorproefje Carmina bij Venstra
Lees ook:Weer café Chantant in Middenhof
Lees ook:Van Amstel tot Wolga op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.