Expositie over kind in conflictgebied

De reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ is van vrijdag 4 tot en met woensdag 23 augustus te zien in de bibliotheek aan het Stadsplein. Met de expositie kunnen kinderen ervaren hoe het is op te groeien in conflictgebieden. Ook leren ze dat in een oorlog regels op het gebied van humanitair oorlogsrecht gelden. De tentoonstelling is ontwikkeld door het Rode Kruis en het Humanity House.

In ‘Kind onder Vuur’ maken leerlingen kennis met Farah, Vian, Angie en Otim, kinderen ‘onder vuur’. Zij waren gewone kinderen, maar kregen ineens te maken met oorlog. Farah’s huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest ’s nachts vluchten voor raketten op haar Syrische wijk. Angie in Colombia verloor haar been door een landmijn en Otim uit Oeganda trok als kleine jongen jarenlang door de jungle.

Via de expositie kunnen kinderen en hun ouders met het viertal kennis maken en kennis verdiepen door in beeld gebrachte verschillende situaties. Voor wie het leuk vindt is er een mooi opdrachtenboek beschikbaar, waarvan men een medewerker van de Bibliotheek een exemplaar kan vragen.

 

 

Lees ook:Gebouw voor omroep, bieb en historische verenigiong geopend
Lees ook:Expositie ‘Nederland, Waterland’ in het Bos
Lees ook:Expositie Montessorileerlingen in bibliotheek
Lees ook:Zomerschilderen voor kinderen
Lees ook:Jubileum expositie Historisch Amstelveen

22 reacties op “Expositie over kind in conflictgebied

 1. PeterPC

  Geen Israelische kindertjes die moetem vluchten voor bijv. Palestijnse raketten?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Ja, die ook! Alle kinderen namelijk, want die hebben geen reet te maken met de rottigheid die volwassenen uitvreten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Melanchton

   Een nare opmerking over Palestijnen wordt altijd geplaatst, maar een kritische reactie daarop niet.

   Palestijnse kinderen lijden al 50 jaar onder de Israëlische bezetting, maar dát mag kennelijk niet worden gezegd.

   Dit forum is partijdig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. F. Wijlens

    @Melanchton,

    Persoonlijk heb ik veel kritiek op de staat Israël maar ben daar redelijk terughoudend in. En wel om de volgende reden: Namelijk dat er heel veel landen zijn waarop dergelijke kritiek mogelijk is. Ik constateer dat de meeste mensen die kritiek op Israël hebben het daar bij laten. Maw men meet met twee maten. Het kan zijn dat men dat land als westers of blank gezien wordt en dat er aan ‘ons’ hogere eisen gesteld worden dan aan anderen. Maar ik constateer ook dat er veel individuen rondlopen die denken dat conflict te kunnen gebruiken om individuele Israëli’s, of Joden wat dat betreft, fysiek te bedreigen of te intimideren. De rest van de maatschappij/politiek/overheid/media schijnt niet door te hebben dat dit ethnisch profileren is. En ik kan u vertellen dat ik niet aan dat soort toestanden wens mee te werken. Er zaten tot voor kort enkele lieden van Denk nog bij de PvdA. Deze heren wensen de premier van Israël geen hand te geven, waar ik overigens goed in kan komen. Echter tegelijkertijd zijn het orthodox religieuze en extreem rechtse nationalisten die openlijk fan zijn van een dictator die in Turkije de democratie, rechtsstaat, vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de pers heeft afgeschaft. Daarnaast ontkennen ze openlijk de Armeense genocide, die genocide zou dan niet voldoen aan de juridische voorwaarde van de term genocide voldoen, dit terwijl de hele term is bedacht om te kunnen omschrijven wat er toendertijd aldaar met Armeniërs is gebeurd. Echt hele enge mensen en wat die dan ooit bij de PvdA te zoeken hebben gehad?

    Dan zou ik u willen zeggen dat het er alles weg van heeft dat er inderdaad partijdigheid is maar dan komt dan van meerdere kanten.

    Verder is het multiculturalisme nogal populair en ik kan daar heel ver in mee gaan. Echter, ik constateer dat politici aan cliëntelisme doen en al doende de Nederlandse staatsburgers in kasten stopt en die kasten verschillend behandeld. Dat is dan de definitie van discriminatie. Men is al tijden bezig het ene na het andere subsidieprojectje voor Islamieten op te zetten, ze hoeven er niet eens om te vragen. De meeste van hen gaan niet eens naar de moskee maar de overheid betaalt de bouw van moskeëen terwijl wij een scheiding van kerk en staat hebben.

    Tegelijkertijd hebben wij hier een substantiële terreurdreiging, dit is al jaren zo. Op de een of andere manier willen die terroristen het liefst hier in de omgeving toeslaan en er moet letterlijk hemel en aarde bewogen worden om er voor te zorgen dat de overheid eens wat geld op tafel legt om de zaak een beetje te kunnen beveiligen. Op de tv zie ik de burgemeester van Amsterdam zeggen dat hij daar niet aan mee wil doen want anders moet hij hetzelfde doen voor moskeëen. Dat zijn dan gebouwen die hij zelf heeft betaald en waarin vaak geroepen en geschreeuw wordt dat alles en iedereen dood en kapot moet (en nee zoiets valt niet onder de vrijheid van religie). Toet toet boink boink. Nou, die van der Laan is een jurist, dat zijn meestal niet de snuggerste mensen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     @ Wijlens. Dit is een lokaal blog. De hr Melanchton, vroeger Robert van Waning geheten, staat wat dit onderwerp betreft als een notoire trol bekend. Google u deze naam maar eens , en trek zelf uw conclusie. Ook heeft hij diverse blogs zelf opgezet, waarin uitspraken die hem niet bevallen gewoon censureert of weglaat . Bij hem ging het zelf zo ver dat de historische Portugees Joodse begraafplaats , platgewalst mocht worden in het kader van de scheiding tussen kerk en staat. Enkel wat historische culturele grafstenen zouden wat hem betreft bewaard mogen blijven. Toen heb ik hem een antisemiet genoemd. Dat was tegen zijn zere been.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Tinus Trekveer

     Ga nu niet in op dat slappe geneuzel van Robert van Waning.

     Die liegt en bedriegt over alles wat met Israël te maken heeft.

     En dan gaat dit artikel weer naar de gallemiezen.

     En dat moeten we niet willen met zijn allen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. F. Wijlens

      @Frank Bikker,
      @Tinus Trekveer,

      Het is mij alles bekend maar iemand moet het toch tegenspreken.

      Als het niet tegengesproken wordt, dan wordt zoiets op een gegeven moment nomraal en zegt niemand er meer wat van want het heeft toch geen zin.

      Verder vind ik dat alle vluchtelingen hier in de gemeente op kosten van de gemeente zwemles moeten krijgen. Dat komt omdat het om betrekkelijk weinig geld gaat en ik het niet leuk vind als mensen hier in de omgeving verdrinken.

      Daarnaast woont die van Wanen bij het stadsplein. Zo nu en dan ben ik daar en ik vraag me af of het appartement waar altijd de gordijnen dicht zitten zijn appartement is.

        /  
   2. PeterPC

    “Palestijnse kinderen lijden al 50 jaar onder de Israëlische bezetting, maar dát mag kennelijk niet worden gezegd.”

    Klopt Van Waning. Omdat het niet waar is. Daarnaast vermijdt je zoals gewoonlijk het over die Israëlische kinderen te hebben.

    Maar laat ik maar ophouden, anders ontspoort dit draadje weer. En ga je weer met aangiften dreigen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. F. Wijlens

     Overigens was er een tijdje geleden een aanslag met een brandbom op een Palestijns gezin. Ik heb mij er nog persoonlijk voor ingezet om de daders in de bak te krijgen. Dit is dan niet mijn ‘core business’ maar ik had het gevoel dat er te zacht werd opgetreden tegen de daders en degene dit dat soort gedrag aanmoedigen of goedpraten.

     Nu ken ik daar in de buurt redelijk wat mensen en de Shin Bet weet wel hoe het varkentje te wassen.

       /   Beantwoorden  / 
    2. F. Wijlens

     Papa en mama waren levend verbrand las ik in de krant, gatverdamme was een smeerlappen.

       /   Beantwoorden  / 
    3. F. Wijlens

     Dan stuur ik enkele mails, ik doe enkele telefoontjes en pleeg hiermee emotionele chantage. Het was binnen een dag geregeld en de dader zit nu in de gevangenis.

     Overigens heb ik eens twee, soort van, verzoeken gestuurd aan het Cidi, het eerste was binnen een dag geregeld en het tweede een dag erna. Hiermee wil ik zeggen dat ik groot fan ben van het Cidi en mevrouw Voet.

       /   Beantwoorden  / 
    4. F. Wijlens

     Voor de duidelijkheid:
     Ik schaam mij dood voor mijn handelingen, echter de afweging van het alternatief kon ik niet accepteren. Het kon niet zo zijn dat dergelijke personen wegkomen met dergelijk gedrag.

       /   Beantwoorden  / 
     1. F. Wijlens

      Wist u trouwens dat ik persoonlijk nog eens 800.000 Euro heb losgekregen van de overheid om de schooltjes en gebedshuisjes van de Joodse persuasie te kunnen beveiligen? Wist u trouwens dat ik wel meer ‘geintjes’ heb uitgehaald? Ik heb zelf de president van China aangeschreven om er voor te zorgen dat types als die Ahmedinejad weg te houden van positie’s van enige verantwoordelijkheid? Vlak daarna werd één geintje herhaald in het parlement in Teheran en een tweede geintje werd herhaald in de Knesset. Vervolgens begon één of andere opperayatolloah te bazelen dat er in Iran overal spionnen rondlopen. Toet toet boink boink, de man schijnt half dement te zijn.

      Wist u trouwens dat Esther Voet naar aanleiding van mijn handelen haar baan verloor? Toen heb ik een kaartje gekocht met de tekst: “een speciaal bedankje” en dat aan haar toegestuurd. Het was het minste wat ik kon doen.

        /  
 2. F. Wijlens

  Overigens ben ik hier recentelijk nogal ontspoord op alcoholisch gebied, mijn administratie is een zooitje en ik kreeg recentelijk een aanmaning van Eigen Haard, dat ze twee mille van me willen hebben of ze gaan me uit mijn woning zetten. Man, oh, man, moet ik weer mijn ouders bellen en straks zit mijn pa weer onder de pukkels en dan hebben die vluchtelingen natuurlijk niets aan hem.

    /   Beantwoorden  / 
 3. F. Wijlens

  Is het een ieder trouwens bekend dat ik jaren geleden al aan het mailen ben geslagen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid? Of hij een aantal dingen eens een keer goed ging regelen. De reactie was dat dat niet onder de formele verantwoordelijkheid viel. Mijn insteek was dat je als coördinator maar eens beter rap aan het coördineren kon slaan. Ik zit er nog steeds over te denken om die Dick Schoof op te zoeken en het nog eens heel duidelijk uit te gaan leggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Bewapend opzoeken. Mooie testcase.

     /   Beantwoorden  / 
   1. F. Wijlens

    Nee hoor, een schop onder de kont lijkt mij effectiever.

      /   Beantwoorden  / 
 4. F. Wijlens

  Overigens behoort Newt Gingrich tot mijn fanbase:
  http://www.foxnews.com/opinion/2017/08/19/newt-gingrich-history-is-more-important-than-hysteria.html

  Tegen hem zou ik willen zeggen dat hij niet moet proberen het effectieve belastingtarief voor de top 10% nog verder te verlagen dmv het verkondigen van het verlagen van het nominale belastingtarief. Voorts ben ik van mening dat de Federale overheid daar in Amerika misschien maar beter bij het BKR geregistreerd kan gaan worden. These taxes must be procured, make no mistake about it.

    /   Beantwoorden  / 
 5. F. Wijlens

  IK:

  Ik ben hier zeer sterk van mening dat Simone Weijmans meer geld uitbetaald moet worden, dat zij betere secudaire arbeidsvoorwaarden moet krijgen en dat zij chef van het NOS-journaal moet worden. Dit omdat zij objectief het nieuws brengt en iig niet de hele tijd met zichzelf bezig is als ze aan het werk is.

  Ik vind dat de heren Broertjes en Gelauff overigens getuigen van totale nietszeggendheid en ik constateer dat zij nog nooit iets voor elkaar gekregen hebben. Dan hoeven zij niet ontslagen te worden maar misschien kunnen ze iets nuttigs gaan doen, zoals bv het schoonmaken van de toiletten bij de gemeente Hilversum of de NPO. Vervolgens niet vergeten hen terug te zetten naar de schoonmaak-CAO (Wát? U wilt toch niet zeggen dat er iets mis is met de schoonmaak-CAO?)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.