Expositie Montessorileerlingen in bibliotheek

‘Mijn Boom' heet de expositie in de bibliotheek aan het Stadsplein van werkstukken van leerlingen uit onder- en bovenbouw van de Eerste Amstelveense Montessorischool. Ze zijn gemaakt in het kader van een schoolproject onder leiding van de plaatselijke kunstenares Mali Klein, die creatieve les geeft op de school. De tentoonstelling is van 13 juni af te zien.

Er is zoveel mogelijk gewerkt met oude en gebruikte materialen, zoals papier, karton, textiel en keramiek. Doel van het project: kinderen leren dat van afval nog mooie dingen zijn te maken. Volgens Mali Klein wordt de creativiteit hiermee ook meer gestimuleerd dan door het werken met kant-en-klare materialen.

De kinderen kregen eerst de opdracht hun eigen idee van een boom te tekenen. Die werd daarna ook zelf door de kinderen ingevuld met de diverse materialen. Iedereen was vrij in de interpretatie van het begrip ‘boom', de hoeveelheid materiaal en de gebruikte kleuren. Zo is er een collectie ontstaan met een verrassende diversiteit. De tentoonstelling duurt tot 5 juli en is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

 

 

Lees ook:Scholieren expositie ‘Picasso’ in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie ‘De stijl anno nu’ in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie over kind in conflictgebied
Lees ook:Kinderen leren spannend schrijven van Mina Witteman
Lees ook:KKC wil opdracht gemeente voor energiewinning in A9-tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.