Bieb geeft aandacht aan Privacy en veiligheid

De Bibliotheek Amstelland besteedt in juni speciale aandacht aan het thema privacy, om mensen meer bewust te maken van het recht op privacy online en in de publieke ruimte.  Op de website heeft de bibliotheek i.s.m. NBD Biblion over  vragen daarover antwoorden en relevante links geplaatst. Ook wordt aandacht geschonken aan nieuwe Europese wetgeving m.b.t. privacy en databescherming die in mei 2018 van kracht wordt, maar nu al zeker voor organisaties van belang is om op te reageren. Waar moet een werkgever in de toekomst aan voldoen?

Op zondag 18 juni neemt de Bibliotheek Amstelland deel aan de Culturele Bazaar (het stadspleinfestival) met de ‘We Are Date-Mirror Room’. Deze rondreizende installatie is ontwikkeld door documentairemaker Thomas Blom en ontwerper Tijl Akkermans. Het is een zeecontainer vol met sensoren en laat een persoon ervaren hoe het voelt ‘data te worden’. Met de nieuwste technieken wordt een profiel van de bezoeker opgebouwd zonder dat de persoon zelf iets hoeft aan te raken of zelfs maar een vraag hoeft te beantwoorden.

Veiligheid & privacy

Een lezing en debat over veiligheid en privacy is er met Bart de Koning (journalist van o.a. De Correspondent) op donderdag
29 juni (20.00 uur) in de bibliotheek aan het Stadsplein. Veiligheid en privacy worden vaak gepresenteerd als tegenstellingen. Dat de een altijd ten koste gaat van de ander. De vraag deze avond is of dat zou moeten.

Onafhankelijke onderzoeksjournalist Bart de Koning is expert op het gebied van politie, veiligheid en privacy. Hij schreef onder meer de boeken: Alles onder controle: de overheid houdt u in de gaten en De Veiligheidsmythe: over politie, justitie en misdaad in Nederland.

Lees ook:Bart de Koning in de bieb
Lees ook:Zwangerschapsmarkt in Ziekenhuis
Lees ook:Treurzang over ‘vergeten’bisschop Urbanus
Lees ook:Workshop voor speurneuzen in bieb
Lees ook:Thriller leren schrijven bij de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.