Bijzonder concert in Kruiskerk

Jack de Bie,  Andrea Wittchen  en Alexander de Bie

Jack de Bie, Andrea Wittchen en Alexander de Bie

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, vindt zondag 2 april van 12.00 tot 13.00 uur een koffieconcert plaats voor ieder die van klassieke muziek houdt. De muzikale familie De Bie, bestaande uit de sopraan Andrea Wittchen, de pianist Jack de Bie en hun vijftienjarige zoon Alexander op het Kruiskerk-orgel, brengt een zeer afwisselend programma uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het wordt een concert waarin, vleugel als kistorgel als het majestueuze hoofdorgel van de Kruiskerk in verschillende combinaties aan bod komen. Andrea Wittchen zingt een aria, Tu la mia stella sei uit de opera Guilio Cesare van Händel, een aria van Mozart, Schon lacht der holde Frühling (KV 580) en enkele Goethe-liederen van Schubert.

Op het Flentrop-orgel speelt Alexander J.S. Bachs monumentale Prelude en Fuga in Es-groot (BWV 552) en Messiaens Les Anges (de engelen) uit La nativité dus seigneur Jésu Christ. Op de vleugel speelt Jack de Bie werken van Schubert, Chopin en Debussy.

 

 

 

Lees ook:Bijzonder koffieconcert in Kruiskerk
Lees ook:Jubileum concert senioren orkest
Lees ook:Concert ‘Met passie en pit’ in Kruiskerk
Lees ook:Concert Musica Lirica op Wester-Amstel
Lees ook:Opera Cosi Fan Tutte in Cinema AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.