Bijzonder koffieconcert in Kruiskerk

Andrea Wittchen

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, is er zondag 27 oktober  (12.00 uur) weer het maandelijkse koffieconcert. Het wordt verzorgd door Andrea Wittchen, Jack de Bie en hun 12-jarige zoon Alexander de Bie. ‘Het belooft een gevarieerd en interessant concert te worden door een muzikale familie met werken voor jong en oud’, meldt de Protestantse Kerk in Amstelveen. Op het programma staat klassieke muziek van Johann Sebastian Bach en diens zoon Carl Philip Emanuel, Händel, Mozart en Rachmaninoff.  De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Men kan van 11.30 uur in de kerk terecht voor koffie en thee.

De in Duitsland geboren Andrea Wittchen is opera-, oratorium- en liedzangeres (sopraan).  Zij genoot haar opleiding in Noorwegen en Nederland en volgde masterclasses bij gerenommeerde zangers, zangeressen en dirigenten. Wittchen  staat geregeld op podia in binnen- en buitenland met een internationaal repertoire, waarbij ook minder bekende – Spaanse en Noorse – liederen worden gebracht. Bij kamermuziek is haar man Jack de Bie een van haar begeleiders.

Jack de Bie is pianist en kreeg zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij onder andere Theo Bruins. Hij treedt op in solorecitals en in combinatie met verschillende violisten en zangers. In de Kruiskerk speelt hij behalve solowerk (Rachmaninoff) ook quatre mains met zijn zoon Alexander (Mozart) en begeleidt hij zijn vrouw Andrea Wittchen.

Alexander de Bie is nu 12 jaar en eersteklasser van het Vossiusgymnasium. Ook hij heeft op muziekgebied al een grote staat van dienst. Vanaf zijn 5e speelt hij piano, sinds zijn 6e ook orgel. Hij heeft les van de Westerkerk- en Haarlemse stadsorganist Jos van der Kooij en zit nu in vooropleiding en jongtalent klas van het Haags Conservatorium. Hij trad op bij het grachtenfestival, in het Concertgebouw (zie foto), in de Haarlemse Bavo, de Amsterdamse Westerkerk en op de televisie. In de Kruiskerk speelt hij orgel (o.a. een orgelconcert van Händel), quatre-mains met zijn vader en begeleidt hij zijn moeder.

Lees ook:Bijzonder concert in Kruiskerk
Lees ook:Ook Kruiskerk in Piano Promenade
Lees ook:Russische musici in Kruiskerk
Lees ook:Koffieconcert Bach Solo in Kruiskerk
Lees ook:Concert in Urbanuskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.