Rob Hoogland en A. van Amerongen bij Venstra

Rob Hoogland

Rob Hoogland

De populaire columnisten Rob Hoogland van De Telegraaf en Arthur van Amerongen van de Volkskran en HP/De Tijd schreven  samen Het Grote Foute Jongens Boek. Op zaterdag 25 februari vertellen zij om 13.00 uur hierover bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Net als in het boek passeren alle denkbare onderwerpen de revue: de wereld van de media, voetbal, de grachtengordel, meisjes, politiek, drank & drugs, literatuur en meer.

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid.

Zij zeggen onverbloemd wat zij vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe. Rob en Arthur leerden elkaar al chattend beter kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een unieke samenwerking, die resulteerde in Het Grote Foute Jongens Boek.

Mark Rutte

Premier Mark Rutte schreef het voorwoord. Hierin benadrukt hij de unieke samenwerking van de twee auteurs. “Dat een Volkskrant- en een Telegraafcolumnist samen een boek schrijven, dat is net zoiets als een Ajax- en een Feyenoordsupporter die samen een feestje geven, of de PvdA en de VVD die samen een kabinet vormen.”

Het Grote Foute Jongens Boek (€ 19,99) is verschenen bij Pepper Books. De lezing bij Libris Venstra (Stadsplein 102A) is gratis toegankelijk.

 

Lees ook:Amstelveen koos ‘Alleen met de Goden’
Lees ook:Boek en film ‘Patria’ op Wester-Amstel
Lees ook:Verkiezing superjuf / – meester bij Venstra
Lees ook:Kinderboekenweek-ontbijt bij Libris
Lees ook:Auteur Boekenweekgeschenk bij Venstra

Eén reactie op “Rob Hoogland en A. van Amerongen bij Venstra

  1. PeterPC

    Geweldige columnisten. Ik ga daar zeker naar toe.

    “Premier Mark Rutte schreef het voorwoord. Hierin benadrukt hij de unieke samenwerking van de twee auteurs. “Dat een Volkskrant- en een Telegraafcolumnist samen een boek schrijven, dat is net zoiets als een Ajax- en een Feyenoordsupporter die samen een feestje geven, of de PvdA en de VVD die samen een kabinet vormen.”

    Arthur schrijft ook voor de HP. Maar Rutte doet weer eens een domme vergelijking. Van Amerongen kennende gaat die Mark dat nog eens op zijn boterham krijgen. Kan niet wachten op dat moment.

    Voor mij zijn het helden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.