Boek en film ‘Patria’ op Wester-Amstel

Affiche PatriaOp de buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk-Noord 55) vinden zondag 11 januari om 14.00 uur een filmvoorstelling en een boekpresentatie plaats. Het gaat om het boek en de film Patria. Beide bevatten het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap. Hij nam dienst in het Vreemdelingenlegioen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Regisseur Klaas van Eijkeren en schrijver Jorge Groen kwamen elkaar tegen op het internet. Toevallig waren zij allebei bezig met onderzoek naar Arthur Knaap, die brieven had geschreven vanuit de loopgraven.

Zij werkten vervolgens min of meer samen aan dit project en besloten boek en film dezelfde titel te geven: Patria. Entree: € 8,50, donateurs € 6,-. Koffie en thee gratis.

Lees ook:Lezing over Eline Vere en Couperus
Lees ook:Strandjutter vertelt op Wester-Amstel
Lees ook:Film over Hans Dorrestijn op Wester-Amstel
Lees ook:Filmmiddag met Arthur Japin over Parijs in jaren 50
Lees ook:Kerstfamiliedag op Wester-Amstel

2 reacties op “Boek en film ‘Patria’ op Wester-Amstel

  1. gerben

    Was buitengewoon boeiend te Wester-Amstel. Boek en film indrukwekkend. Waren gelukkig ter plekke verkrijgbaar. Maar wat een tegenwind retour op de fiets. Zag ook roeiers op de Amstel. Wat heet geluk. Dat Arhur die vier jaren doorstond. En dat wonder boven wonder een 80 jarige zoon is. Woonachtig in Spanje. Schrijver en filmer spoed u inderdaad om hem de hand te drukken en uit te horen en te filmen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.