Poëzie café in bibliotheek Stadsplein

Deckwitz. Foto: Merlijn-Doomernik.

Deckwitz. Foto: Merlijn-Doomernik.

Vanaf dit najaar organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met boekhandel Libris Venstra maandelijks een Poëzie café op het Stadsplein. Op donderdag 20 oktober (19.00 uur) is Ellen Deckwitz (1982), één van de belangrijkste hedendaagse dichters, te gast.

Geïnspireerd op haar boek ‘Olijven moet je leren lezen – Een cursus genieten van poëzie’ (2016) neemt ze de bezoekers met humor en ernst mee in een spoedcursus gedichten lezen. Volgens kenners geneest dit boek Nederland van haar poëzievrees en maakt zij lezers tot rijkere en gelukkiger mensen. De stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander draagt deze avond ook zijn steentje bij. Voor wie durft, is er na haar optreden gelegenheid zelf iets voor te dragen.

Ellen Deckwitz werd in 2009 Nederlands Kampioen Poetry Slam en ontving de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut ‘De steen vreest mij’. Zij trad op festivals als Lowlands en de Nacht van de Poëzie op, en draagt regelmatig voor op televisie bij DWDD en Man bij Hond. Ook schrijft ze een column en gedichten over het nieuws voor NRC Next.

De avond in bibliotheek aan het Stadsplein kost €7,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek debibliotheekamstelland.nl

 

Lees ook:Poëzie café start met Ellen Deckwitz
Lees ook:Carolijn Visser in bibliotheek aan Stadsplein
Lees ook:Vrouwen winnen gedichtenwedstrijd bibliotheek
Lees ook:Ontbijten met voorlezende burgemeester
Lees ook:Info-bijeenkomst over leesclubs (starten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.