Schrijvers Live bij bibliotheek

Renate Dorrestein, Foto:(c) Ruud Pos.

Renate Dorrestein, Foto:(c) Ruud Pos.

Bij Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein wordt woensdag 28 september (20.15 tot 22.00 uur) weer een Schrijvers Live sessie gehouden. De bieb organiseert die samen met boekhandel Libris Venstra in hetzelfde gebouw. Deze keer verschijnen Krijn Peter Hesselink en Renate Dorrestein te tonele. ‘Twee generaties, verschillende schrijvers’, meldt de bieb.

Krijn Peter Hesselink (1976) debuteerde in 2008 met de dichtbundel Als geen ander, gevolgd door Stil alarm, De uitputting voorbij en Als niemand vangt. Hij vertaalde o.a. werk van Breyten Breytenbach en publiceerde essays in Hollands Maandblad en De Gids. Ook gaf hij optredens op festivals als Lowlands, Crossing Border en Noorderzon, en werkte samen met diverse muzikanten. In 2015 debuteerde hij als romanschrijver met Moederziel.

Renate Dorrestein (1954) schreef romans, die veelvuldig zijn genomineerd en bekroond, onder meer voor de Libris Literatuur Prijs, AKO Literatuurprijs en The International IMPAC Dublin Literary Award, en haar oeuvre werd bekroond met de Annie Romein Prijs. In 2015 verscheen haar roman Weerwater.

Toegang €7,50, bibliotheek pashouders €5,- Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.

 

Lees ook:‘Schrijvers Live’ met Boogers en Schilperoord
Lees ook:‘Literaire ontdekking’ in de bieb
Lees ook:Kinderboekenweek-ontbijt bij Libris
Lees ook:Anne-Gine Goemans en Vonne van der Meer in bieb
Lees ook:Twee schrijvers ‘live’ in bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.