‘Literaire ontdekking’ in de bieb

 

Otten en Wijers

Otten en Wijers

In samenwerking met de in hetzelfde pand gevestigde boekhandel Libris Venstra houdt de bibliotheek aan het Stadsplein donderdag 18 september (20.15 uur) een zogenoemde ‘literaire ontdekking’. Twee schrijfsters staan daarin centraal: de ervaren Christine Otten en debutante Niña Weijers. Rutger Martens voelt ze aan de tand en samen gaan zij onder meer op zoek naar de antwoorden op vragen als waarom zij schrijven en dar blijven doen.

Niña Weijers mag dan debutante zijn, zij won wel de schrijfwedstrijd ‘Write Now!’ en werd door maandblad Opzij uitgeroepen tot een van dé  ‘35 schrijfsters onder de 35’.

Haar debuutroman De consequenties verscheen in mei 2014. Christine Otten debuteerde in 1995 met Blauw metaal en werd o.a. genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Samen met Erik Kessels schreef zij het Boekenweekessay en in mei 2014 verscheen haar nieuwe roman Rafael.

 

Interviewer Rutger Martens is neerlandicus en geeft lezingen en workshops over literatuur. Hij interviewt schrijvers, presenteert op literaire festivals en maakt literaire theatervoorstellingen.

 

De toegangsprijs is €12,50 en voor pashouders €10. In de voorverkoop gaat van deze prijzen een euro af. Voor deze prijs mag men ook nog iemand gratis meenemen. Reserveren kan online via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.

 

Lees ook:Gedichtenroute met Willem Jan Otten
Lees ook:‘Vreemde vogels’ theater in bieb
Lees ook:Tommy Wieringa en Gerbrand Bakker op literaire avond
Lees ook:Auteurs Alex Boogers en Van der Haar bij Venstra
Lees ook:Connie Palmen in bibliotheek Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.