Gedichtenroute met Willem Jan Otten

ottenOp buitenplaats Wester-Amstel wordt zaterdag 10 mei om 12.00 uur de jaarlijkse gedichtenroute geopend. Deze keer selecteerde Wester-Amstel Literair tien gedichten van Willem Jan Otten, die de dichter zelf voordraagt gedurende de wandeling door het park.  Iedereen die belangstelling heeft dit evenement bij te wonen is van harte welkom en krijgt vooraf een kopje koffie en naderhand een drankje.

Willem Jan Otten won dit jaar met zijn essays de prestigieuze Huijgens-prijs. Hij is naast dichter en essayist schrijver van vele boeken. Hij debuteerde in 1973 als dichter met de bundel ’Een zwaluw vol zaagsel’. Van 1989 tot 1996 was hij redacteur van het tijdschrift Tirade. Na het verschijnen van zijn roman ’Ons mankeert niets’ in 1994 raakte Otten betrokken bij de discussie over het euthanasievraagstuk.

Naar aanleiding van zijn bekering tot het katholicisme publiceerde hij in 1999 ‘Het wonder van de losse olifanten’. In 2004 verscheen zijn roman ‘Specht en zoon’, die op 2 mei 2005 werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Op 16 december 2013 maakte de jury van de P.C. Hooft-prijs (voor beschouwend proza) 2014 bekend dat de prijs is toegekend aan Otten. Op 22 mei  wordt uitgereikt.

Lees ook:Weer plantenbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Stuk over vier vrouwen van Willem van Oranje
Lees ook:‘Literaire ontdekking’ in de bieb
Lees ook:Plantenruilbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Masterclass Landschapsfotografie Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.