Twee nieuwe exposities in Ziekenhuis

Padding: inwijding

Padding: inwijding

Gussekloo: uil

Gussekloo: uil

Twee nieuwe tijdelijke exposities zijn er nu te zien in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. Zij bestaan uit schilderijen van Paul Padding en Hans Gussekloo. De exposities zijn tot en met het eind juni te zien in de hoofdgang (gang B) van het ziekenhuis en die bij de afdeling fysiotherapie.

Hans Gussekloo maakt modern werk op de grens tussen figuratief en abstract. In zijn werk wordt zichtbaar wat er vreemd is aan het alledaagse en gewoon aan het bijzondere, zonder dat de schilder een bedoeling wil opdringen aan de toeschouwer. In een droomwereld, waarin humor en kwetsbaarheid samen komen, zit de essentie soms onder de oppervlakte, verborgen in een blik, een gebaar of een kleur. Hans beperkt zich niet graag tot één concept, maar vindt dat de kracht nu juist zit in het idee dat een werk iets onverwachts kan opleveren. Zijn schilderijen zijn te bezichtigen in gang B.

Paul Padding

Paul Padding (1958) is als schilder autodidact en op pad in zijn atelier. Schilderen noemt hij een proces van kijken en ervaren, onderweg zijn, verrassingen tegenkomen. Hij gaat bij voorkeur onbevangen te werk, met aandacht voor wat zich aandient. Zo ontstaan spelenderwijs verhoudingen die als het ware op hun plek vallen. Van figuren, objecten, texturen, kleuren, sferen. Zijn werk kent veel variatie: van lichtvoetig en los tot ingetogen en met strakke lijnen. Padding ziet veel van zijn schilderijen als landschappen waarin hijzelf of de toeschouwer kan wandelen en verpozen. Soms dichtbij huis, soms verder weg van huis. Het is mooi als het werk ruimte geeft aan de verbeelding van de kijker en bovenal plezier biedt.

 

Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe kunst in het ziekenhuis
Lees ook:Surrealist Hans Kanters exposeert in Van der Togt Museum
Lees ook:Expositie Hans Kanters tot 13 januari in Van der Togt Museum
Lees ook:Zomerexposities in ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.