Surrealist Hans Kanters exposeert in Van der Togt Museum

Hans-Kanters: Commedia Del Arte

Werken van Hans Kanters zijn van 28 november tot en met 13 januari te zien in Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50). Hij wordt door kenners beschouwd als een van Nederlands bekendste surrealisten. De tentoonstelling biedt een overzicht van in de laatste vijftien jaar door hem gemaakte schilderijen. De opening van de expositie vindt plaats – in aanwezigheid van de schilder – op donderdag 29 november om 19.30 uur en gaat gepaard met de presentatie van de monografie ‘Hans Kanters’. Het boek verschijnt ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag. Hans Kanters (1947) is als schilder autodidact: techniek en stijl heeft hij volledig zelf ontwikkeld. Hij laat zien dat niets onmogelijk is in de schilderkunst. Zijn creaturen nemen alle vormen aan die maar mogelijk zijn en in het hoofd van de schilder ontstaan.

Hans Kanters: Recycling

Een globale inventarisatie van de schilderijen die Kanters tot nu toe maakte, levert een ongekende hoeveelheid beeldverhalen op die, ondanks hun diversiteit, een sterke samenhang en consistentie openbaren. De schilderijen zijn onmiddellijk te herkennen als werken van Kanters. Niet alleen zijn techniek, maar ook de voorkeur voor blauw en het surrealistische gehalte van de voorstellingen dragen bij aan zijn specifieke identiteit.

Wie Kanters’ geschilderde wereld wil begrijpen, moet zich tussen de figuranten, mutaties en metaforen begeven. Volgens de schilder weet de oprecht gefascineerde toeschouwer het antwoord op iedere vraag die zijn werk oproept. Museum Jan van der Togt heeft ook een vaste Kanters-collectie. De schilder exposeerde eerder in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, Amerika en Japan. Ook werd zijn werk gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als de TEFAF Maastricht, Amsterdam en Baseler Kunstmesse. Het museum is geopend op woensdag t/m vrijdag van 11.00–17.00 uur; zaterdag en zondag van 13.00–17.00 uur.

Lees ook:Expositie Hans Kanters tot 13 januari in Van der Togt Museum
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum
Lees ook:Museumkeurmerk voor Van der Togt Museum
Lees ook:Twee nieuwe exposities in Ziekenhuis
Lees ook:Rob Polak en Dennis Philipoom in Van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.