Boek van Rien Alink over Vermeer

Rien Alink

Rien Alink

Een handzaam en toegankelijk boekje wilde hij maken over kunstschilder Joh. Vermeer en diens werken.. Dat zei voormalig wethouder cultuur en raadslid voor D66 Rien Alink vrijdag bij de presentatie in boekhandel Libris Venstra van zijn ‘Ode aan Vermeer’. Er staan tientallen afbeeldingen van schilderijen in, met daarbij toelichtingen en gedichten van Alink.

Het eerste exemplaar van het boek overhandigde hij aan burgemeester Mirjam van ’t Veld, die zei sinds haar werk in de buurt van Amsterdam ligt vaker musea te bezoeken, inclusief de Amstelveense. Haar ambt in Amstelveen kwam haar culturele interesse ten goede, liet zij weten.

Zonder iets ten nadele van andere kunstenaars te zeggen, is Alink – ooit verantwoordelijk voor het verschralen van het plaatselijke atelierbeleid – een evidente Vermeer-adept. “Wie eenmaal van hem in de ban is geraakt, komt er nooit meer van los”, zei hij.

Volgens Alink zijn de werken van de oude meester vertolkingen van liefde, hartstocht, erotiek, trouw en ontrouw en veel meer aspecten van de menselijke samenleving. Tijdens de presentatie liet hij diverse werken op een scherm verschijnen. Zij brengen sommige mensen in totale vervoering, tot huilen toe, zei hij. “Je kunt een boek schrijven over elk schilderij.”

De burgemeester zei aan Alinks lippen te hebben gehangen, tijdens diens betoog. Zij droeg een gedicht voor over een onmogelijke liefde, gerelateerd aan Vermeer. Het boek kost € 14,95. Alink schreef eerder een boek voor kinderen. Hij was 24 jaar actief in de lokale politiek.

 

Lees ook:Weer boek van Rien Alink over Vermeer
Lees ook:Alink start D66-campagne met ‘marathon’ langs winkelcentra
Lees ook:‘Een echte Vermeer’ in Cinema Amstelveen
Lees ook:D66 wil met huidige coalitie verder
Lees ook:Alink weer lijsttrekker D66

Eén reactie op “Boek van Rien Alink over Vermeer

  1. A. Koning

    Ik wil even reageren op het mooie oudejaarsgedicht van Rien Alink.

    Wat een klasse……spreekt me enorm aan. Adrienne Koning

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.