‘Een echte Vermeer’ in Cinema Amstelveen

een_echte_vermeer_20000288_st_5_s-lowNiet meer dan één keer draait in Cinema Amstelveen de film ‘Een Echte Vermeer’. Om precies te zijn op dinsdag 6 dec om 20.15 uur. Na afloop daarvan kunnen vragen worden gesteld aan Jeroen Spitzenberger (acteur), Jan van Mersbergen (auteur) en voormalig raadslid en wethouder Rien Alink (auteur van Ode aan Vermeer). De gespreksleider is stadsdichter Matthijs den Hollander.

In de jaren twintig van de vorige eeuw werd Han van Meegeren gezien als een groot schilderstalent. Hij liet zich beïnvloeden door de Oude Meesters en ontmoette de actrice Jólanka Lakatos, van wier prachtige verschijning hij meteen in de ban kwam.

Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius nam nietsontziend wraak op Van Meegeren door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Toen daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlieten, was Van Meegeren ten einde raad. Hij verhuisde naar Frankrijk en wilde maar één ding: zich wreken op Bredius. Van Meegeren zette alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moest worden beoordeeld. Maar op het moment suprême moest hij een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. Geïnspireerd door een waar gebeurd verhaal.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data en meer informatie over de films. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

 

Lees ook:Weer boek van Rien Alink over Vermeer
Lees ook:Lachen om kunst op Wester-Amstel
Lees ook:Boek van Rien Alink over Vermeer
Lees ook:Koninklijke onderscheiding René Lucassen
Lees ook:Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.