D66 wil met huidige coalitie verder

D66 wil na de verkiezingen het liefst opnieuw met de huidige coalitie – zij ‘regeert’ nu in Amstelveen met CDA, GroenLinks, PvdA – een college van B en W vormen. Dat vertelde lijsttrekker en wethouder Rien Alink bij de presentatie van het verkiezingsprogramma. Volgens Alink is de laatste vier jaar heel veel bereikt. Voor het eerst stond de VVD als grootste partij in Amstelveen buiten het college en werd zij in de oppositie gedreven. De nieuwste programma van de liberalen, die fors verder naar rechts zijn opgeschoven, staat nogal haaks op dat van de andere partijen. Alink wil graag als wethouder terugkeren. De kans is klein dat hij, als dat niet lukt, weer raadslid wordt. "Ik moet mij dan op mijn positie beraden," aldus Alink.

Lees ook:PvdA ziet ‘rode parels’ in nieuwe coalitie
Lees ook:VVD in verzet tegen terrasbelasting
Lees ook:BBA: “wethouder Alink uit SPA”
Lees ook:Extra impuls openbaar groen
Lees ook:Liberale doorstroming

Eén reactie op “D66 wil met huidige coalitie verder

  1. W.B. Vervenne

    Ja, de grootste daad van het huidige college, in een periode van 4 jaar nog wel was de VVD uit het dagelijks-bestuur houden. Deze “eer” komt echter niet D66 toe want zij zijn als kleintje, pas in allerlaatste instantie aan dit gezelschap toegevoegd. Persoonlijke frustratie zat er achter.
    Op het D66 verkiezingsprogramma kom ik later nog terug.

    Walter B. Vervenne (VVD)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.