‘Volkskunst’ in fietstunnel

!cid_3Een indirect door inwoners bedacht kunstwerk komt er in de fietstunnel bij de Beneluxbaan – Hammarskjöld- singel, tussen Westwijk en Bovenkerk. Aan één kant laat in de tunnel nu de betegeling los. In plaats van het opnieuw tegelen, wil de gemeente er nu een muurschildering laten aanbrengen. 

Bewegen in het groen is daarvan het onderwerp, gebaseerd op de ideeën van inwoners. Aan hen dus de vraag waar zij bij ‘bewegen in groen’ aan denken. Spelende kinderen in het gras, bewegende ouderen, sport, een park in de gemeente? Het kan allemaal. Foto’s en tekst kunnen worden geplaatst op de site www.urbanart-amstelveen.nl.

 De daar binnen komende ideeën worden gebruikt ter inspiratie van kunstenaars, die de muur gaan beschilderen. Uploaden van suggesties (deelnemers moeten ouder zijn dan 12 jaar) kan tot 30 juli.  Kwetsende en / of volgens de gemeente ongepaste ontwerpen worden uitgesloten van deelname.

Meeschilderen?

Naast het leveren van inspiratie kunnen mensen ook daadwerkelijk mee schilderen. Op 31 juli hoort men  of zijn idee een plek krijgt in de beschildering op de muur. Als dat zo is, mag de indiener ervan ook meedoen aan de realisatie van het kunstwerk. Daarvoor krijgt men dan een uitnodiging voor een workshop op woensdag 12 augustus. Maximaal kunnen daaraan 20 mensen meedoen. Als er meer gegadigden zijn, verloot de gemeente de plekken voor de workshop.

Tunnel één week dicht

Volgens planning gaat de tunnel vanaf 8 augustus een week dicht. Dan kan alleen de bovengrondse kruising worden gebruikt.  Fietsers en scooters kunnen in die laatste week van de schoolvakantie daarvan gebruik maken. Bij de start van de scholen is de tunnel naar verwachting weer open.

 

Lees ook:Scholieren KKC leveren plannen voor energieneutrale regio
Lees ook:MH17 – Zonnebloemenboeket bij Vd Togt
Lees ook:Wijkkunstproject van start in Bankras
Lees ook:Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’
Lees ook:Meeste wijkcentra maand dicht

Eén reactie op “‘Volkskunst’ in fietstunnel

  1. frank bikker

    In Amstelveen staat het CoBra-museum. Veel van deze kunststroming is juist gebaseerd op de kindertekening.

    Men kan juist toch in het kader daarvan ontwerpen van kinderen nemen. Het zou toch grappig zijn, dat op diverse plaatsen in de gemeente schilderingen naar kindertekeningen zijn te vinden. Dat allemaal onder het motto;” Cobra door heel Amstelveen”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.