Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’

De provincie Noord-Holland zoekt uitvoerbare ideeën om meer groen op bedrijventerreinen te krijgen. Het beste idee wordt op kosten van de provincie uitgevoerd. 

Onder de naam Bedrijvig Groen heeft zij een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en daarmee aantrekkelijker te maken voor mens en dier. De drie beste ideeën worden beloond met een geldprijs van respectievelijk € 1.500, € 1.000 en € 500. Ook is er subsidie beschikbaar om die ideeën uit te voeren. Op deze manier zegt de provincie bij te dragen aan de biodiversiteit in Noord-Holland.

Groen is belangrijk voor het welzijn van mens en dier, meent de provincie. Niet alleen in natuurgebieden, parken en weilanden is het volgens haar te vinden, maar ook in tuinen, op balkons en langs wegen. En al die groene oases vormen samen belangrijke verbindingsroutes voor vlinders, bijen en andere kleine dieren.

Ook de Noord-Hollandse bedrijventerreinen kunnen daar een rol in spelen, zegt ze. Een moestuin naast het bedrijf bijvoorbeeld, een bloeiende bloementuin om in te pauzeren of plantenbakken op het dakterras.

Ter inspiratie organiseert de provincie Noord-Holland op 13 september op het provinciehuis in Haarlem een kenniscafé over Bedrijvig Groen.

Meer informatie:  www.noord-holland.nl.

 

 

 

 

Lees ook:Provincie investeert € 194 miljoen in natuur
Lees ook:Lezing over bijen op Wester-Amstel
Lees ook:Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie
Lees ook:Provincie wil balans leefomgeving en economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.