Domenica strijktrio

Het Domenica strijktrio geeft zondag 14 juni (11.30 uur) kruiskerk-voorkanteen koffieconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Het programma omvat composities uit de ‘ontluikende romantiek’. Gespeeld worden twee strijktrio’s uit opus 38 van Boccherini (1798). Beethoven volgt met de serenade opus 8, een werk met velerlei emoties en met onstuimige en weemoedige, maar ook lichtvoetige en humoreske passages.

Schuberts strijktrio in Bes-groot (D581) is elegante en dansende muziek, met verlangende en dramatische ondertonen. Het concert begint om 12.00 uur en duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het Domenica-consort bestaat uit Tony Rous (viool), Susan Rous-Woelderink (altviool) en Irene van den Heuvel (cello). Tony Rous speelde tot zijn pensionering in 2010 als eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Susan Rous studeerde altviool aan het Sweelinckconservatorium. Zij speelt vaak kamermuziek in binnen- en buitenland en treedt geregeld op met Nederlandse symfonieorkesten en met het Combattimento Consort Amsterdam. Irene van den Heuvel (cello) heeft een breed repertoire. Ze combineert het spelen van kamermuziek, barokke (Bach)cantates en twintigste eeuw (Pärt) met lesgeven op de Amstelveense Muziekschool en de organisatie van muziekfestivals en kamermuziekcursussen.

 

 

Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel
Lees ook:Laatste koffieconcert ‘Tsjechisch’ in Kruiskerk
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel
Lees ook:Musici Concertgebouworkest in Kruiskerk
Lees ook:Concert van Lobkowicz-strijkkwartet in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.