Concert van Lobkowicz-strijkkwartet in Kruiskerk

Op zondag 6 november om 12.00 uur geeft het Lobkowicz-strijkkwartet een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het kwartet speelt enkele delen uit Bachs ‘Die Kunst der Fuge’, het strijkkwartet in f mineur uit opus 20 van Joseph Haydn en het strijkkwartet in F majeur uit opus 18 van Ludwig von Beethoven. Het concert duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het kwartet bestaat onder andere uit enkele leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Susanne Niesporek is primarius, Michiel Eekhof speelt tweede viool, Eric van der Wel altviool en Judith van Swaaij cello.

Het kwartet is genoemd naar Joseph Franz von Lobkovicz, een prins uit een oud Boheems geslacht, die, zelf een goed zanger, violist en cellist, beschermheer was van Haydn en Beethoven en rond 1800 veel voor de kunsten in Wenen heeft betekend.

 

Lees ook:Dudok-strijkkwartet in de Kruiskerk
Lees ook:Duo MAdrigale en Strijkkwartet Tamino in Wester-Amstel
Lees ook:Musici Concertgebouworkest in Kruiskerk
Lees ook:Concert ASO in Paaskerk
Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.