Lezingen over expositie Kruiskerk

image004Aanhoudend licht - Anne Marie van der WiltOp vrijdag 8 mei om 20.00 uur geeft Anne-Marie van der Wilt een lezing over haar werk op de expositie ‘Ontluikend licht’ in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Otto Meijer vertelt zaterdag 9 mei om 15.00 uur meer over zijn werk, inspiratie en werkwijze. Ook hij exposeert werk.

Bij beide kunstenaars speelt het licht een belangrijke rol. Zo is het Zonnelied van Franciscus van Assisi verbeeld in een kleurrijk glasmozaïek en is ‘Morgenrot’ onderdeel van het drieluik ‘Auferstehung’. Het is echter geen vanzelfsprekend licht, het licht is vaak pas te zien door het donker heen, vinden de exposanten. www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De titel van de expositie verwijst naar de drieluiken in de tentoonstelling. Want als luiken open gaan valt het licht naar binnen. In het werk van beide kunstenaars speelt het thema donker en licht een belangrijke rol. De expositie toont hoe dit thema door beide kunstenaars heel verschillend wordt uitgewerkt. De expositie ‘Ontluikend licht’ is te bezoeken tot en met 23 mei en geopend op woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

 

Lees ook:Expositie ‘Ontluikend Licht’ in Kruiskerk
Lees ook:Expositie Heavenly Fingerprint in Kruiskerk
Lees ook:Expositie over hemels licht in Kruiskerk
Lees ook:‘Zaaien en wieden’ over volkscultuur en moderne kunst
Lees ook:Expositie ‘Zicht op Licht’ en concert in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.