Expositie over hemels licht in Kruiskerk

50Zaterdag 19 november (15.00 uur) geeft textielkunstenares Jackie Howard een rondleiding langs haar kunstwerken in de expositie Heavenly Fingerprint in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. De expositie is een uitnodiging om dichterbij te komen, zich te laten verrassen door de schoonheid en heiligheid van het leven.

Zij neemt bezoekers mee op een reis van het donker naar het licht en laat zien hoe het Licht tot steun kan zijn in onze tijd van terrorisme en onzekerheid. De expositie is gratis toegankelijk van 16 november tot met 10 december op woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het werk van Jackie Howard ademt een spirituele sfeer, met kleuren die ontroeren, betekenis hebben. De liefde voor textiel speelt daarin de hoofdrol, maar nieuwe technieken en materialen dagen voortdurend uit tot experimenteren.

Howard verbindt transparante stoffen met acrylverf, high tech vezels en papier. Door verhitting smelten de vezels en ontstaat een rijke organische textuur, beeldend voor de gelaagdheid van haar onderwerpen.

In de Adventsperiode – als voorbereidingstijd op de geboorte van Jezus – speelt de symboliek van licht en donker een belangrijke rol. Die komt ook voor in een tekst van Jesaja: ‘sta op wordt verlicht – want duisternis bedekt de aarde – maar over u zal het Licht opgaan’.

 

Lees ook:Expositie Heavenly Fingerprint in Kruiskerk
Lees ook:Lezingen over expositie Kruiskerk
Lees ook:Nieuwe kunst in het ziekenhuis
Lees ook:Open dag bij nieuw high tech MBO College
Lees ook:Exposities op Wester-Amstel

4 reacties op “Expositie over hemels licht in Kruiskerk

  1. Frank

    Hebben RK kerken wel eens nieuws?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerben

      Je wilt het niet zien.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Gerben

      Je wilt het niet zien. Geef maar toe..

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.