Expositie ‘Ontluikend Licht’ in Kruiskerk

SONY DSC‘Ontluikend Licht’ is de naam van de expositie in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, die zondag 26 april (11.45 uur) wordt geopend. Henk Trommel (orgel) en Bob van der Ent (viool) werken aan de opening mee. Op de tentoonstelling, die tot 23 mei duurt, is kunst te zien van Anne-Marie van der Wilt en Otto Meijer.  

Volgens de protestantse wijkgemeente Kruiskerk vormt het werk van de beide kunstenaars een verrassende combinatie. Van Otto Meijer hangt al een kunstwerk in de Kruiskerk: het drieluik op het liturgisch centrum. Ook andere drieluiken zullen nu van hem te zien zijn. Hij is zoals hij het zelf zegt ‘leraar voor zijn dagelijks brood en kunstenaar voor zijn ziel’.

Naast schilderijen maakt hij assemblages waarin allerlei materialen verwerkt zijn zoals lood, ijzer, hout, zand en ander materiaal uit de natuur. Hij laat zich inspireren door Bijbelse thema’s.

Anne-Marie van der Wil is naast beeldend kunstenaar theoloog. Zij nodigt met haar kleurrijke werk vol symboliek de kijker uit ‘de eigen spiritualiteit te voeden’. Ook zij heeft enkele drieluiken gemaakt. Naast keramiek, verf, natuurmaterialen en hout werkt ze ook veel met glas.

De expositie is gratis te bezichtigen op woensdag, donderdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Lezingen over expositie Kruiskerk
Lees ook:Expositie Anne-Marie van Meel bij SVB
Lees ook:‘Bach in beeld’ in de Kruiskerk
Lees ook:Muziek bij opening expositie ‘Zicht op Licht’
Lees ook:‘Bach in Beeld’ tot 20 april in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.