KLM Mannenkoor naarstig op zoek naar leden

 

KLM-koor in betere tijden. Foto: Amstelveenweb.com

KLM-koor. Foto: Amstelveenweb.com

Stoppen willen ze niet, maar er moet wel gauw wat gebeuren om het KLM Mannenkoor overeind te houden. Dat zegt voorzitter Nico Draaijer. Het aantal zingende leden slinkt snel, constateert hij. Het bestuur wil niet lijdzaam toekijken tot de laatste het licht kan uitdoen, maar nieuwe leden werven. Het koor bestaat al zo’n 65 jaar. Het repeteert elke maandag (20.00 tot 22.00 uur). Omdat nu de gemiddelde leeftijd van de zingende mannen rond de 75 jaar ligt, ziet hij graag jongeren toetreden.

Nog altijd prijkt KLM in de naam, maar het bestaat allang niet meer louter uit personeel van de luchtvaartmaatschappij. Zelf kwam hij er zo’n 47 jaar geleden bij. Er waren toen een kleine 100 zangers. Daarvan is nog ongeveer een kwart over, terwijl verder slinken er dik in zit. Er moet dus vers bloed bij komen, denkt Draaijer.

Het enige Mannenkoor in Amstelveen kent plaatselijk geen tegenhanger om mee te fuseren. Dan zou naar een mannenkoor in Aalsmeer of Haarlemmermeer moeten worden uitgeweken. Trouwens, wat hem betreft moet het KLM-gevoel er wel in blijven. Hij heeft bijna 40 jaar voor dat bedrijf gewerkt. Van veel andere leden was het ook de baas. Bovendien zingt het koor nog altijd in KLM-kledij.

Volgens Draaijer heeft het koor een breed repertoire. Dat de tijden van weleer, waarin het koor enorm groot was, weer terugleren denkt hij niet. Maar er moet wel een goede verdeling over de diverse stemsoorten zijn. Eerste en tweede tenoren, baritons en bassen moeten wel met elkaar goed in verhouding blijven. En het zou mooi zijn als vooral KLM-ers weer toetraden. Maar ieder ander die van zingen houdt is ook hartelijk welkom. Aanmelden via 020 7861157 of [email protected]

 

 

 

Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding voor dirigent KLM koor
Lees ook:Jubilerend kerkkoor St. Caecilia zoekt leden
Lees ook:Koorconcert in de Pauluskerk
Lees ook:Kerstzangavond in Pauluskerk
Lees ook:Korendag in de Paaskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.