Gratis ‘VakantieBieb’ online

020714 foto VakantieBiebZowel leden als niet-leden van de bibliotheek kunnen gratis gebruik maken van de zogenoemde ‘VakantieBieb’. Het is deze zomer weer een cadeautje van Amstelland Bibliotheken om het ‘zomer lezen’ te bevorderen. De VakantieBieb staat voor iedereen online, biedt een  leespakket voor het hele gezin en is te gebruiken via een app. De versie van de VakantieBieb is beschikbaar in de App Store of Google Play Store tot en met 31 augustus.

In het assortiment zitten romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen en een medisch naslagwerk. ‘De ideale vakantiemix’, vindt de bieb.

Voor jongere kinderen is er bijvoorbeeld ‘Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast’ van Reggie Naus en ‘Hup Fien!’ van Harmen van Straaten. Voor oudere kinderen ‘Het leven van een loser’van Jeff Kinney en ‘Deverschrikkelijke badmeester’ van Jozua Douglas. Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort en Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er voor mannen en vrouwen: WK-editie van Hard Gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes. 

 

E-books

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De gekozen boeken komen in de boekenkast van de gebruiker te staan. Na het downloaden is geen internetverbinding meer nodig voor het lezen van de e-books. Overal lezen, ideaal voor de vakantie of voor onderweg.

“Bibliotheken zijn er om mensen te inspireren met lezen en leren, ook digitaal. Er is dit jaar voor de VakantieBieb een écht vakantiepakket voor het hele gezin samengesteld. Laagdrempelig, makkelijk en voor elk wat wils”, zegt hoofd communicatie Victor van Honk van de Bibliotheek Amstelland. 

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt.

 

Lees ook:VakantieBieb-app nu vroeger
Lees ook:VakantieBieb gaat weer open
Lees ook:VakantieBieb-app weer beschikbaar met e-books
Lees ook:Ruim assortiment ‘vakantie bieb’
Lees ook:Vituele boekenkast te downloaden bij VakantieBieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.