VakantieBieb-app weer beschikbaar met e-books

flyer_vakantiebieb_banner-300x336[1]Live met e-books gaat de zogenoemde VakantieBieb-app van de Bibliotheek weer op 30 september.  In de zomer maakten meer dan 110 duizend lezers al gebruik van de app. Nu staat weer een nieuwe collectie er voor klaar.

Van 30 september tot en met 27 oktober kan men kiezen uit thrillers, (streek) romans en andere verhalen van o.a. Gouden Stropwinnaar 2012 Bram DeHouck (Zomer zonder slaap), Mankell (Wallander) en Bas Steman (De aankomst). Omdat de nieuwe periode niet alleen samenvalt met de herfstvakantie, maar ook met de Kinderboekenweek, staan er in de elektronische boekenkast ook ltitels voor kinderen, zoals Chitty vliegt weer van Cottrell Boyce, De stille dief van Rian Visser en Kleine sprookjesverteller van Tjong-Khing.

De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en smartphone. Tijdens de vakantieperiodes is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.  De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken voor tijdens de vakantie.

De lezer kiest een aantal e-books uit een virtuele boekenkast. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen e-books lezen. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de vakantieperiode voorbij is. De activering van de app rondom zowel de herfst- als de kerstvakantie duurt vier weken. In de herfst staan ongeveer 30 boeken in de lijst. De Kerstvakantieperiode staat gepland voor 9 december tot en met 5 januari.

 

Buiten de VakantieBieb-app om kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechten dragende e-books lezen, dankzij verschillende diensten van de Bibliotheek. Die worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd. Eind van het jaar verwacht BNL de teller op ruim 2.000 rechtendragende e-books te hebben. Hiervoor heeft zij al afspraken gemaakt met uitgevers. Het uitlenen van e-books vindt op verschillende manieren en met steeds meer titels plaats.

Lees ook:Vituele boekenkast te downloaden bij VakantieBieb
Lees ook:VakantieBieb-app nu vroeger
Lees ook:VakantieBieb gaat weer open
Lees ook:Ruim assortiment ‘vakantie bieb’
Lees ook:Gratis ‘VakantieBieb’ online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.