Kunstenaar en medicus Rob Polak in Van der Togt

201208301614485013[1]Een indrukwekkende tentoonstelling van een dito man eigenlijk. Zondag opende keramiste Marianne Hagenaars-Prikken de zoveelste expositie van tekenaar en schilder Rob Polak (1925). In het Jan van der Togt museum, deze keer. Onder de titel ‘Dag boek van een schilder 1941-2013.’  Van zolang tekent hij al.

Een verzameling naakten, stillevens, landschappen en andere creaties. “Ogenschijnlijk verschillende werelden hebben met elkaar te maken”, constateerde Hagenaars.

Hoewel Polak al sinds zijn 12e tekent, ging hij toch medicijnen studeren. Hij werd arts, promoveerde in de geneeskunde (is eigenlijk dr. R.L. Polak) en was van 1958 tot 1985 experimenteel onderzoeker in het Medisch Biologisch Laboratorium van TNO te Rijswijk met als specialisme de impulsoverdracht tussen zenuwcellen en tussen zenuw en spier.

En daarnaast bleek hij maar tekenen en schilderen. Sinds zijn pensionering full time. In 1963 was hij al vier dagen per week gaan werken, om meet tijd voor zijn kunst te hebben.

‘Dagboek van een schilder’ heet de tentoonstelling in Museum Van der Togt (Dorpsstraat 50).  Een aanrader. Het museum is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11-17 uur en op zaterdag en zondag van 13 tot 17.00 uur.

 

Lees ook:Rob Polak en Dennis Philipoom in Van der Togt Museum
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum
Lees ook:Ridderorde voor Leo Schatz bij opening expositie
Lees ook:Expositie Hans Kanters tot 13 januari in Van der Togt Museum
Lees ook:Surrealist Hans Kanters exposeert in Van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.