Foto-expositie ‘Back Stage’ geopend in Schouwburg

Carla Kogelman en Feiko Koster. Foto: Bernadette Out.

Carla Kogelman en Feiko Koster. Foto: Bernadette Out.

In Schouwburg Amstelveen is donderdag de foto-expositie ‘Back Stage’ van fotografe Carla Kogelman geopend.  Traditiegetrouw betekent het nieuwe theaterseizoen er ook een nieuwe expositie. Dit seizoen richten de spots zich op het werk van  Kogelman. De expositie werd geopend door Feiko Koster, Creatief Directeur / Hoofdcurator van het Foto Festival Naarden.

‘Back Stage’ is een zwart-wit fotoserie van acteurs en actrices achter de schermen. De acteurs zijn vastgelegd op een kwetsbaar moment: als ze nog even in de kleedkamer zijn, vlak voordat ze op moeten. Carla Kogelman heeft de foto’s voornamelijk gemaakt in kleedkamers en theatergangen tijdens het Nederlands Theater Festival 2011, 2012 en 2013. De fotografe ging vooral op zoek naar dat ene moment dat de acteur het publiek en de camera en de concentratie naar binnen is gericht.

Carla Kogelman heeft in zeer korte tijd een naam opgebouwd met imponerende fotoseries. Met haar ‘Back Stage’ won ze de Zilveren Camera 2011 in de categorie kunst, cultuur en entertainment. Datzelfde jaar won ze de publieksprijs Met het oog op Amersfoort 2011, koos het MAP Toulouse Festival 2012 haar inzending tot één van de 25 winnaars en werden drie van haar werken genomineerd voor de PANL Awards #21.

In 2012 volgden nog meer nominaties: voor de Photo Academy Award 2012 en, alweer, voor Met het oog op Amersfoort 2012. Tijdens het Fotofestival Naarden 2013 exposeerde ze met Ich bin Waldviertel, een serie over opgroeien op het Oostenrijkse platteland. In juni 2013 won ze met deze serie de SO 2013 – Selection Of Dutch photography Award. Een selectie van 17 portretten uit ‘Back Stage’ is gedurende het hele seizoen 2013-2014 rondom voorstellingen te zien in de foyers van de schouwburg.

 

Lees ook:Expositie ‘Foto: Piek’ in schouwburg
Lees ook:Classic Soul Night met Melba Moore
Lees ook:Badmintonclub Van Zijderveld: dit weekend twee wedstrijden in erediviie
Lees ook:Zes bands bij Local XXL in P60
Lees ook:Privé camera’s melden bij politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.